Choď na obsah Choď na menu
 


Traja ľudia zahynuli vo Švédsku pri rôznych incidentoch v čase, keď krajinou otriasa vlna násilia spojená s bojom medzi znepriatelenými zločineckými skupinami, zložené prevažne z prisťahovalcov, ktorí kedysi v bezpečnej krajine získali trvalý pobyt či občianstvo.

Na predmestí Štokholmu zastrelili 18-ročného mladíka. O niekoľko hodín neskôr jeden muž zahynul a ďalší utrpel zranenia pri streľbe v lokalite Jordbro južne od švédskej metropoly. V meste Uppsala zasa prišla o život dvadsiatnička.

Zabil ju výbuch, ktorý poškodil päť domov. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu. Švédske médiá napísali, že cieľom explózie bol jeden z domov a žena pravdepodobne nebola zamýšľanou obeťou. Policajti zadržali štyroch ľudí podozrivých zo spoluúčasti na tragickej streľbe v Jordbro a dve osoby v spojitosti s výbuchom v Uppsale.

Verejnoprávna televízia SVT poznamenala, že pri streľbách zahynulo v septembri vo Švédsku jedenásť ľudí, čo doteraz predstavuje najviac obetí streleckých incidentov za jeden mesiac od roku 2016, keď švédska polícia začala viesť záznamy tohto druhu.

Zatiaľ nie je známe, či sú tragické streľby a výbuch prepojené. Švédske médiá však tvrdia, že všetky tri incidenty sú nejako napojené na boj medzi znepriatelenými zločineckými skupinami, ktoré si čoraz častejšie medzi sebou vybavujú účty pri prestrelkách a bombových útokoch. Dva gangy napojené na zahraničie údajne obchodujú s drogami a so zbraňami.

Zdroj: napalete.sk