Choď na obsah Choď na menu
 


Fínsko 7. júna 2016

 

Otec s dvoma synmi boli nútení opustiť dom, ktorý mali prejanatý

Švédska vláda prikázala miestnej rodine z mesta Lidingö, aby opustila svoj dom, aby ho tak mohla prenechať prichádzajúcim migrantom. Uffe Rustan, otec dvoch synov, obdržal od mestskej samosprávy pokyn, aby sa do augusta vysťahoval z domu, aby sa ho tak vzdal v prospech migrantov zo Stredného Východu.

“Zavolali mi a povedali, aby som sa vysťahoval. Keď som sa spýtal na dôvod, povedali mi, že sem prichádzajú ľudia z iných krajín. A predtým, než mi zložil, ešte povedal: “Užite si víkend”.”

Rustan žije už narodenia so svojimi synmi v meste Lidingö. Od mesta si prepožičal dom a žil v ňom menej ako rok.

“Cítim sa bezradný, aj keď platím dane a moje deti tu chodia do školy. Nemôžete predsa vyhodiť rodinu na ulicu kvôli inej rodine,” povedal Rustan, “Už sme začínali cítiť, že je to náš skutočný domov, a teraz nás vysťahovali.”

Rustan dodal, že dozvedieť sa informáciu, že bude musieť odísť, bolo pre neho deprimujúce. “Čudujem sa, že s obyvateľmi tejto krajiny sa zaobchádza oveľa horšie ako s migrantami, ktorí sem prichádzajú po prvýkrát.”

Švédska vláda, i napriek nedostatku priestorov na ubytovanie, podáva ekonomickým migrantom pomocnú ruku, žiaľ, aj takýmto spôsobom. Niektorí politici dokonca nabádajú ľudí, aby sa vzdali svojich garáží, aby tam mohli ubytovať migrantov.

Švédsko nie je jedinou krajinou, ktorá takýmto spôsobom “pomáha” ekonomickým migrantom. V Nemecku sa útočiskom pre 80 migrantov stal 4-hviezdičkový hotel v meste Halle (Maritim Hotel), zatiaľ čo Nemci s nízkym príjmom sú nútení sa vysťahovať zo svojich domovov. Dôvod je ten istý: “Prenechať ho v prospech migrantov”.

Branislav Zaujec

 

Zdroj: hlavnespravy.sk