Choď na obsah Choď na menu
 


Deportovaný účastník gangu Somálec Yaqub Ahmed, ktorý sa v októbri vyhol deportácii z Veľkej Británie po tom, čo mu cestujúci v lietadle pomohli zostať v krajine, teraz usiluje o povolenie zostať v krajine kvôli zhoršeniu jeho duševného zdravia a depresiám, píše DailyMail.

Jeho advokát Mark Allison uviedol, že Ahmed, ktorému bol v roku 2003 vo Veľkej Británii priznaný štatút utečenca, žiadal o súdne preskúmanie svojho prípadu. Somálec tiež povedal psychiatrovi, že trpí „mentálnou traumou“. Psychiater následne podal žiadosť, ktorá je podľa právnika Matthew Williamsa z ministerstva vnútra „považovaná za žiadosť o zrušenie príkazu na vyhostenie“. Tiež sa dodáva, že Ahmed sa predtým niekoľkokrát pokúsil spáchať samovraždu.

V ďalšom novom tvrdení, migrant teraz údajne hovorí, že bol obeťou moderného otroctva pred vstupom do Veľkej Británie. Trvá na tom, že bol raz unesený a pracoval pre suseda ako čistič topánok po dobu dvoch rokov bez odmeny.

Gang, z ktorého pochádza 30-ročný Ahmed, predtým znásilnil 16 ročnú dievčinu. Nový vývoj incidentu pobúril obeť, ktorá po súde bojovala s posttraumatickou stresovou poruchou.

„Je to smiešne – jeho duševné zdravie má prednosť pred mojím. Je to úplne nechutné a som zhrozená tým, že používa takéto ospravedlnenie, aby sa pokúsil vyhnúť deportácii, „povedala dievčina.

Vzbura v lietadle

V roku 2010 bolo Ahmedovi, ktorý stále popiera svoj zločin, prvýkrát oznámené, že bude deportovaný. Potom, čo podal odvolanie proti vyhosteniu, bol do lietadla posadený ešte len vlani v októbri.

Spolucestujúci pri lete do Turecka s Ahmedom súcítili, keď začal kričať, že bol odtrhnutý od svojej rodiny. Cestujúci si mysleli, že robia dobrý skutok a rozprúdili vzburu ešte pred odletom. A tak Ahmed zostal v Londýne.

Zdroj: magazin1.sk