Choď na obsah Choď na menu
 


Andreas Roßkopf, najvyšší policajný odborár očakáva, že s príchodom vyšších teplôt sa toto číslo výrazne zvýši, informuje REMIX News.

 

Predseda najväčšieho nemeckého policajného zväzu varoval, že každý týždeň pašeráci ľudí prevezú do Nemecka viac ako 1 500 migrantov, pričom sa očakáva, že tento počet sa s príchodom teplejších dní výrazne zvýši.

Andreas Roßkopf z policajného zväzu GDP prezradil nemeckým novinám Neue Osnabruecker Zeitung znepokojujúce údaje a tvrdí, že profesionálne gangy využívajú priepustné európske hranice a zarábajú na tom. “Sú to úplní profesionáli, ktorí inzerujú so zárukou úspechu,” povedal.

“V súčasnosti na hraniciach odhalíme približne 1 500 nelegálnych vstupov týždenne. Určite sa to nezastaví. S každým teplejším mesiacom prichádza viac ľudí,” povedal redakcii novín.

Šéf policajných odborov vyzval na lepšie vybavenie federálnej polície, pričom tvrdí, že na zastavenie prílevu migrantov sú potrebné technické prostriedky vrátane dronov, kamier a modernejších zásahových vozidiel. Zastavil sa však pred výzvou na trvalé hraničné kontroly a zdôraznil, že krajina nemá dostatok personálu na efektívne obsadenie hraníc.

“V Nemecku si to nemôžeme dovoliť, nemáme na to potrebný počet policajtov,” povedal novinám.

Roßkopf prezradil, ako nemecký Spolkový úrad pre migráciu a utečencov (BAMF) len vo februári prijal 26 149 žiadostí o azyl, pričom väčšinu z nich – približne 24 000 – tvorili žiadatelia, ktorí o azyl požiadali prvýkrát. Toto číslo je takmer dvojnásobné v porovnaní s februárom minulého roka, keď bolo podaných 13 915 žiadostí o azyl.

Februárový počet je vyšší ako v októbri minulého roka, keď bolo zaregistrovaných 23 918 žiadostí o azyl, čo je najvyšší počet za jeden mesiac za posledných takmer šesť rokov.

Koncom minulého roka vstúpilo do Nemecka nelegálne takmer 92 000 ľudí, pričom v druhej polovici roka sa počet výrazne zvýšil; celkovo bolo podaných 244 132 žiadostí o azyl, čo je o 50 000 viac ako v predchádzajúcom roku.

Okrem toho Nemecko zaznamenalo takmer 1 milión ukrajinských utečencov – z nich sa len tretina plánuje po vojne vrátiť do svojej vlasti. Obce vyjadrujú svoje obavy z federálnych kvót na rozdeľovanie, ktoré už viedli k tomu, že viacerí nemeckí občania boli vysťahovaní zo svojich domovov, aby uvoľnili miesto utečencom.

Minulý mesiac bolo 115 obyvateľom bytového domu v Stuttgarte vydané oznámenie o vysťahovaní, v ktorom sa uvádza, že musia opustiť svoje domovy do konca augusta, pretože miestne úrady potrebujú ubytovať ukrajinských utečencov.

Podobne je to aj v Berlíne, kde kresťanská organizácia nedávno vysťahovala 110 seniorov z domova dôchodcov, aby miestne úrady mohli splniť federálne kvóty na rozdeľovanie.

Minulý mesiac boli tiež približne 40 nemeckým nájomníkom v meste Lörrach na juhu Nemecka vypovedané zmluvy o prenájme bytov, aby sa vyhovelo ukrajinským utečencom, pričom jeden starší obyvateľ povedal miestnym médiám, že oznámenie o vysťahovaní sa rovná “predčasnému úmrtiu”.

Zdroj: hlavnespravy.sk