Choď na obsah Choď na menu
 


Po sexuálnom útoku na 13-ročné nemecké dievča polícia zatkla jedného Iračana, troch Turkov a štyroch Sýrčanov. Informuje spravodajský portál REMIX News.

Osem cudzincov bolo zatknutých za obkľúčenie a sexuálne napadnutie 13-ročného dievčaťa v bazéne v nemeckom Kolíne nad Rýnom, pričom dievčaťu sa v nedeľu podarilo oslobodiť a okamžite zalarmovať políciu.

Podľa polície ide o osem podozrivých vo veku od 16 do 26 rokov, ktorí údajne obkľúčili dievča pri bazéne. Podľa policajnej správy zverejnenej v pondelok ju obťažovali a osahávali.

Hlavný podozrivý, 16-ročný Iračan, údajne siahol dievčaťu do oblasti bikín. Dievča sa z rúk útočníkov vyslobodilo a išlo informovať plavčíka, ktorý následne zavolal políciu. Tí prišli v siedmich hliadkových autách a podľa nemeckej televíznej stanice ZDF objavili podozrivých pri východe z bazéna.

Traja z ďalších podozrivých majú turecké občianstvo a štyria majú sýrske občianstvo. Vyšetrovanie je zatiaľ v počiatočnom štádiu a nie je jasné, ako ďaleko sexuálny útok zašiel, ale 16-ročný Iračan už bol obvinený zo sexuálneho útoku.

“Všetky výsluchy stále prebiehajú. Samozrejme, to si vyžaduje čas,” povedal policajný hovorca. Podozriví už boli po spracovaní dokladov totožnosti prepustení.

Podľa polície existuje aj svedok mužského pohlavia, ktorý incident videl a poskytol o ňom informácie.

Hovorca z kúpaliska, KölnBader, potvrdil, že na pozemku došlo k sexuálnemu útoku, ale nechcel poskytnúť ďalšie podrobnosti okrem toho, že povedal: “Obeť hovorila s naším zamestnancom, ktorý reagoval pokojne.”

Polícia v súčasnosti hľadá ďalších svedkov. Nejde o prvý sexuálny útok na mladú tínedžerku toto leto na kúpalisku. V júni migranti sexuálne napadli sedem žien na jednom kúpalisku v Stuttgarte, pričom jedna z obetí mala len 12 rokov.

Strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) vydala k údajnému sexuálnemu útoku vyhlásenie, v ktorom píše: “V nedeľu došlo vo vonkajšom bazéne v kolínskom Agrippabade k nechutnému a nič nehovoriacemu zločinu: 13-ročné dievča obťažovala, obkľúčila a potom sexuálne zneužila skupina ôsmich cudzincov (16 až 26 rokov).”

Strana sa odvolávala aj na hromadné útoky sexuálnych útočníkov, ktoré boli zaznamenané aj v Kolíne nad Rýnom v roku 2016.

“A reakcie etablovaných strán sú opäť predvídateľné: len neznesiteľné frázy, ústupky, mlčanie a banalizácia – namiesto toho, aby konečne deportovali ľudí a chránili naše deti a ženy! Najmä v meste Kolín nad Rýnom sexuálne zneužívanie vyvoláva hrozné spomienky: na Silvestra 2015 došlo v oblasti kolínskej katedrály a hlavnej železničnej stanice k stovkám sexuálnych útokov zo strany migrantov. Ideológovia masovej migrácie v Kolíne nad Rýnom sa zjavne nepoučili. Neuveriteľný rozsah potláčania reality a výsmechu obetiam vyvrcholil vyhlásením stále ešte úradujúcej starostky Kolína nad Rýnom Henriette Rekerovej, že ženy by sa mali držať “na dĺžku paže”. Ale toto bezbranné 13-ročné dievča v bazéne nemalo žiadnu šancu dostať sa “na dĺžku paže”. Je obeťou politického mainstreamu, ktorý uprednostňuje svoju ideológiu pred ochranou žien a dievčat.”

V nemeckých bazénoch sa rozmáha sexuálne násilie

V posledných rokoch sužujú krajinu sexuálne násilie a útoky migrantov na kúpaliskách.

V roku 2016 mesto neďaleko Kolína nad Rýnom zakázalo všetkým mužom z radov migrantov chodiť na verejné kúpalisko kvôli opakovaným prípadom sexuálneho obťažovania a jednému trestnému činu. Podľa mestských orgánov bol zákaz zavedený s cieľom presvedčiť žiadateľov o azyl, aby “zmenili svoje správanie”. Z uniknutej policajnej správy z roku 2016 tiež vyplýva, že v nemeckom meste Düsseldorf došlo k znepokojujúcemu nárastu sexuálnych útokov migrantov na kúpaliskách.

Minulý rok boli tri 12-ročné dievčatá sexuálne napadnuté na verejnom kúpalisku Kaufbeuren v Bavorsku skupinou šiestich starších tínedžerov, ktorí boli opísaní ako osoby tmavej pleti a hovorili lámanou nemčinou. Polícia po podozrivých stále pátra.

V internej správe sa uvádza: “(Môžeme) potvrdiť nárast sexuálnych trestných činov v týchto zariadeniach. Najmä znásilnenia a sexuálne zneužívanie detí na kúpaliskách nám spôsobili vážne obavy. Páchateľmi sú väčšinou prisťahovalci.”

V roku 2017 boli zatknutí dvaja žiadatelia o azyl vrátane bývalého člena ISIS zo Sýrie, ktorí sexuálne napadli dve dievčatá vo veku 12 a 14 rokov.

Minulý rok sa v Berlíne odohralo množstvo hromadných bitiek, do ktorých boli zapojení muži z radov migrantov, vrátane jednej, ktorá bola zachytená na film a skončila ako virálna.

Zdroj: hlavnespravy.sk