Choď na obsah Choď na menu
 


Politička Karla Maříková zareagovala na správy o operácii nemeckej neziskovej organizácie SeaWatch. Neziskovka totiž pred niekoľkými dňami zachránila 211 migrantov v Stredozemnom mori, ktorých následne dopravila do talianskeho prístavu Porto Empedocle, a teraz uvádza, že by mali byť rozdelení medzi členskými štátmi . Maříková vyzýva Česko k okamžitej reakcii

 

V minulých dňoch nemecká nezisková organizácia Seawatch zachránila 211 migrantov v Stredozemí, o čom informovala na svojej oficiálnej stránke na Twitteri. Talianska vláda následne povolila lodi nemeckej neziskovky zakotviť v prístave Porto Empedocle na Sicílii.

Podľa dostupných informácií zachránení migranti budú musieť prejsť povinnou dvojtýždňovou karanténou na trajekte Moby Zaza. Podľa informácie zverejnenej v tweete budú títo migranti bezodkladne rozdelení medzi členskými štátmi Európskej únie.

Po nestabilnej ceste do prístavu Porto Empedocle, #SeaWatch3 sú konečne na mieste. Momentálne prebieha celkové lekárske vyšetrenie, po ktorého ukončení bude 211 osôb prepravených do trajektu Moby Zaza, kde strávia dva týždne v rámci preventívnej karantény. Rozdelenie zachránených ľudí medzi členskými štátmi bude nasledovať bezodkladne,“ uvádza sa v tweete nemeckej organizácie.

V komentároch pod množstvom tweetov nemeckej neziskovky sa následne začali objavovať kritické reakcie. Niektorí užívatelia boli nespokojní s tým, že migrantom povolia zostať v Európe namiesto toho, aby ich vrátili do svojich krajín.

A vaši hostia v konečnom dôsledku skončia na uliciach. Ale vás to nezaujíma, vaša práca je ukončená, teraz my budeme musieť míňať peniaze daňových poplatníkov s tým, aby sme ich všetkých deportovali,píše užívateľ s prezývkou Eclipse88.

Rovnaký názor zastáva aj užívateľ Václav Seitz, ktorý píše o tom, že utečenci sa majú vrátiť domov.

Zachránili ste ich, výborne, ale neťahajte ich do Európy. Vráťte ich späť tam, odkiaľ oni prišli! vyzval užívateľ.

Konanie nemeckej neziskovky, a síce jej snahu poslať zachránených migrantov do európskych štátov, nepotešilo ani českú političku Karlu Marikovú. Na svojom facebookovom účte poslankyňa a členka SPD rázne odsúdila túto politiku a označila ju za samovraždu.

Európa pokračuje vo svojej samovražde. Jedinou možnosťou je opustiť skôr, ako nás tento spolok pod vyhrážkou sankcií, ktorým slabá vláda podľahne, donúti k prijatiu nejakého počtu migrantov,zúri česká politička.

Dôvod migrácie do Európy

V apríli sa Karla Maříková pozastavila nad trendom, v rámci ktorého mnoho migrantov utekalo pred pandémiou Covid19 do krajín svojho pôvodu. Podľa poslankyne je to ďalším dôkazom toho, že mnohí utečenci nepovažujú Európu za svoj ozajstný domov a strácajú o ňu záujem hneď ako začínajú narážať na finančné problémy.

„Keď nie sú sociálne výhody, tak sa im tu nechce byť. Aspoň je vidieť, aký je dôvod príchodu migrantov do Európy,uviedla v minulosti česká politička vo svojom príspevku na Facebooku.

Zdroj: hlavnespravy.sk