Choď na obsah Choď na menu
 


Vrcholoví športovci, ktorí sú v súčasnosti zároveň masmediálnymi hviezdami sa len málokedy otvorene vyjadrujú ku spoločenským a politickým témam. Výnimku teraz urobila kľúčová postava nemeckej futbalovej reprezentácie Toni Kroos, ktorý tento rok oznámil koniec svojej bohatej kariéry

 

Nemecký stredopoliar Toni Kroos, ktorý tento rok získal už šiesty triumf v Lige majstrov so španielskym veľkoklubom Real Madrid, v podcaste televízie ZDF bez servítky kritizoval migračnú politiku nemeckých vlád.

Kroos poznamenal, že Nemecko už v súčasnosti nie je tou krajinou, akú si pamätá spred viac ako desiatich rokov. “To kvôli masovej migrácii. Otázka masovej migrácie sa tu stala príliš nekontrolovanou,“ myslí si.

“Určite, problémy majú všade. Ale tu je naozaj veľa ľudí a veľa problémov…” Dodal s tým, že je potrebné sa na migrantov pozerať jednotlivo a nie všetci predstavujú problém či riziko. “Keď ich nedokážete odlíšiť od tých, ktorí pre nás nie sú dobrí, bude to nakoniec ťažké. Potom bude postoj Nemcov stále rozdelený,” poznamenal v podcaste 34-ročný futbalista.

Toni Kroos už niekoľko rokov žije v španielskom Madride a podľa vlastných slov pre uvedené problémy neplánuje návrat do rodného Nemecka. “Keď to porovnám so Španielskom… Mám napríklad sedemročnú dcéru, a keď bude staršia, keď bude mať 13, 14 alebo 15 rokov, a niekto by sa ma opýtal: Nechal by si dcéru vonku o jedenástej večer v Španielsku alebo vo veľkom nemeckom meste? Potom si myslím, že by som viac inklinoval skôr k Španielsku,” vyjadril sa Kroos.

 

Zdroj:  hlavnespravy.sk