Choď na obsah Choď na menu
 


Pri útoku bol niekoľkokrát bodnutý aj pes obete, informuje Remix News

 

71-ročný muž zomrel po tom, čo ho a jeho psa v stredu večer v holandskom meste Rotterdam dobodalo niekoľko ľudí.

 

K incidentu došlo krátko pred 21. hodinou na ulici Molièreweg v Rotterdame-Lombardijen na juhu mesta.

Podľa policajnej správy gang napadol muža na ulici. Utrpel smrteľné bodné zranenia, pričom jeho pes bol tiež niekoľkokrát bodnutý a ponechaný napospas smrti.

 

Na miesto boli vyslaní záchranári, ktorí sa pokúšali obeť oživiť, ale na mieste bola vyhlásená za mŕtvu. Jeho psa odviezla zvieracia sanitka a jeho stav nie je známy.

Polícia neskôr oznámila, že v súvislosti s incidentom bol zatknutý 53-ročný obyvateľ Rotterdamu a v súčasnosti prebieha vyšetrovanie jeho účasti na útoku.

Úrady skúmajú záznamy z bezpečnostných kamier, aby zistili skutočnosti týkajúce sa útoku po tom, ako väčšina páchateľov úspešne utiekla z miesta činu a zostáva na slobode.

Niekoľko miestnych obyvateľov uviedlo pre rotterdamské noviny Algemeen Dagblad, že dôchodca žil v prízemnom byte vo štvrti Molière už mnoho rokov a často bol terčom urážok zo strany ostatných obyvateľov.

Susedia, ktorí hovorili s novinármi pod podmienkou anonymity, vysvetlili, že mladší obyvatelia vo všeobecnosti nie sú problémom, ale takzvaní “dočasní obyvatelia”, ktorí sa nedávno prisťahovali do tejto oblasti, sa stali nepríjemnými.

 

Podľa miestnych obyvateľov bolo skupine dočasných obyvateľov pridelené ubytovanie v blízkosti domu obete.

“S mladými ľuďmi zo susedstva tu nie sú problémy, ale títo dočasní obyvatelia spôsobujú veľa nešťastia. Sotva sú pod dohľadom a každý týždeň sa niečo stane,” povedal novinám jeden z miestnych obyvateľov.

“Moje deti sa nepozerajú hore, keď polícia vstúpi na ulicu. Nechcem, aby tu moje deti vyrastali,” dodal ďalší.

Holandsko sa nevyhlo azylovej kríze, ktorá postihla Európu, a Rotterdam prijal v posledných dvoch rokoch veľký počet migrantov, ktorí vstúpili do krajiny.

Keďže sociálne služby v regióne sú nasýtené, holandská vláda v júni prenajala ďalšiu výletnú loď, aby v mestskom prístave prijala až 1 500 nových príchodzích.

 

Toto robotnícke mesto je už dlho neslávne známe značným výskytom organizovaného zločinu, najmä v oblasti obchodu s drogami, ktorý sa v poslednom čase ešte viac prehĺbil v dôsledku prílevu marockej imigrácie.

Zdroj: hlavnespravy.sk