Choď na obsah Choď na menu
 


Na transparente je grécky napísané „Sme pripravení!“. Tankisti obrázok umiestnili na twitterovom účte svojej jednotky. Jednoznačnosť a zrozumiteľnosť odkazu sa zapáčila i gréckym policajtom a príslušníkom tajných služieb.

Teraz ho s pomocou svojich hackerov šíria aj na mobily migrantov, ktoré boli lokalizované na hranici s Gréckom. Spolu s informáciou, že vojaci na hraniciach sú vybavení ostrou muníciou.

Pýtate sa ako je možné, že Grécko, ktoré niekoľko rokov nebránilo migrantom vo vstupe do EÚ, teraz prudko otočilo politický kurz? Je tomu tak preto, že od novembra 2019 v Grécku vládne nová vláda premiéra Kyriakosa Mitsotakisa z konzervatívnej strany Nová demokracia. Súčasný grécky premiér ihneď po nástupe do funkcie upozornil, že Grécko poskytlo azyl najväčšiemu počtu utečencov v Európe, ale že ďalší stále prichádzajú. „Toto musí skončiť!“, Varoval Mitsotakis už v novembri v inauguračnom prejave. Jeho vláda v priebehu niekoľkých mesiacov sprísnila podmienky pre vyplácanie sociálnych podpôr migrantom, píše Ivan David (SPD).

Zdroj: magazin1.sk