Choď na obsah Choď na menu
 


Ľavicovo-liberálni lídri vyjadrujú obavy, že tento zločin by mohla “zneužiť” pravica, píše Robert Semonsen pre The European Conservative

Migrant, ktorý je francúzskym orgánom známy z množstva trestných činov vrátane incestného sexuálneho útoku, sedí vo vyšetrovacej väzbe po tom, ako bol zatknutý a obvinený zo spáchania nevýslovne barbarského znásilnenia 29-ročnej ženy v meste Cherbourg-en-Cotentin.

Podľa obete sa brutálny útok, ktorý sa odohral 4. augusta, začal, keď sa 18-ročný Oumar N. vlámal do bytu obete v centre mesta. Potom ju začal biť a niekoľkokrát znásilnil, a to aj 75-centimetrovou násadou od metly, a potom ju bezcitne nechal v byte, uvádza parížsky denník Le Figaro.

Obeť po tom, ako ju objavila polícia, bola prevezená do nemocnice, kde ju lekári okamžite uviedli do lekársky navodenej kómy a následne jej ošetrili život ohrozujúce zranenia vrátane “perforácie hrubého čreva, tenkého čreva, pobrušnice, bránice a pneumotoraxu”, ako aj “zlomenín rebier a vysokého rizika septického šoku”. V nedeľu 12. augusta ešte nebolo jasné, či obeť prežije.

Mimoriadne ťažké zranenia, ktoré obeť utrpela, v kombinácii s myšlienkou na nepredstaviteľné utrpenie, ktoré musela prežiť, traumatizovali členov zdravotníckeho personálu, ktorí ju ošetrovali, do takej miery, že nemocnica zriadila psychologické oddelenie na riešenie ich vlastnej traumy.

“Žiadna empatia”

Niekoľko dní po tom, čo došlo k nemilosrdnému útoku, polícia zatkla Oumara N., ktorý je v súčasnosti vyšetrovaný za sexuálne napadnutie vlastnej sestry, a z miesta činu odobrala jeden z jeho odtlačkov prstov. Odtlačok v dome obete bol ďalej potvrdený geolokáciou mobilného telefónu podozrivého v čase trýznivého útoku.

Polícia, ktorá tvrdí, že Oumar N. neprejavil “ani náznak empatie”, keď sa počas výsluchu k činu priznal, tiež uviedla, že “len zriedkavo sa vyšetrovatelia stretli s takýmto hrozným prípadom”. Migrant “neprejavil absolútne žiadne emócie alebo súcit s obeťou. Počas celého policajného zadržania bol chladný,” uviedol zdroj blízky prípadu.

Páchateľovi hrozí doživotie po tom, ako proti nemu prokuratúra vzniesla obvinenie zo “znásilnenia spojeného s mučením alebo barbarskými činmi”.

Reakcie verejnosti

Ľavicovo-liberálni lídri vo Francúzsku namiesto vyjadrenia zdesenia, pobúrenia a rozhorčenia vyjadrili obavy, že prípad by mohla “zneužiť” pravica.

Jedným z ľavicových lídrov, ktorí vyjadrili takéto obavy, je tajomník Socialistickej strany (PS) Oliver Fauvre, ktorý uviedol: ,,Je to veľmi dôležité: “Zločinec musí byť odsúdený za svoje zločiny, či už sa volá Oumar, Francis, Michel, Emile, Guy alebo Patrice. Barbarstvo, zvrhlosť a neresť nemajú farbu pleti ani národnosť. Využívať ohavný čin na to, aby sa naznačilo, že prisťahovalci sú násilníci, je rasistické.”

Éric Zemmour, líder národno-pravicovej strany Reconquête, sa vyjadril v inom duchu.

Snívam o Francúzsku, kde mladá žena neriskuje, že skončí v kóme po tom, čo ju Oumar a recidivista okradli, znásilnili a strašne mučili v jej vlastnom dome. Snívam o Francúzsku, kde by sa už nemohlo stať to, čo sa stalo v Cherbourgu tejto 29-ročnej mladej žene, ktorá v súčasnosti bojuje so smrťou. Snívam o Francúzsku, kde by tento masaker nezostal o jednu frankocidu viac, ktorá vzbudzuje len všeobecnú ľahostajnosť. Za tento sen budem bojovať zo všetkých síl.

Jordan Bardella, predseda Národného zhromaždenia (RN), napísal na Twitteri:

Nie je to tak dávno, čo by sa kruté znásilnenie spáchané v #Cherbourg dostalo na titulné stránky novín. Dnes ho banalizácia hrôzy odsúva do pozície správy. Nezvyknime si na to. Odvahu 29-ročnej obeti, ktorej už po niekoľkýkrát zničilo život barbarstvo, ktoré si získava Francúzsko.

Zdroj:  hlavnespravy.sk