Choď na obsah Choď na menu
 


Eurokomisárka pre vnútorné záležitosti Ylva Johanssonová svojimi vyjadreniami potvrdzuje, že vedenie Európskej únie je absolútne odtrhnuté od reality. Podľa nej je prílev migrantov do Európy absolútne v poriadku a je potrebné to podporovať. Migranti vraj boli vždy aj vždy budú súčasťou EÚ a bez nich by sme boli omnoho chudobnejší. Všetkých odporcov migrácie označila za pravicových extrémistov a rasistov.

Eurokomisárka Ylva Johanssonová pochádzajúca zo Švédska je známou vítačkou migrantov a svoju agendu presadzuje aj počas koronakrízy, keď by EÚ mala riešiť skôr ekonomické otázky. Prednedávnom predstavila nový spôsob prerozdelenia migrantov vrámci EÚ:

„Myslím si, že potrebujeme určitý mechanizmus povinnej solidarity. V Európskej únii by solidarita nemala byť ničím na výber,“ povedala Johanssonová pre Českú televíziu.

Viac sa dočítate tu. Svoje slniečkárske zmýšľanie Johanssonová prejavila aj v rozhovore pre mimovládku „priatelia Európy“, kde prezentovala svoje pozitívne vnímanie migrácie.

Podľa Johanssonovej sú migranti veľkým prísnom pre Európsku úniu a bez nich by sme boli ochudobnení:

„Počas normálneho roku prichádza do Európskej únie približne 1 milión až 1, 5 milióna migrantov. Bez nich by sme mohli byť veľmi chudobná únia,“ povedala eurokomisárka s dodatkom, že migrácia je normálna, v pohode ju zvládneme a, že migranti sú našou súčasťou.

Slniečkárka Johanssovnová sa pustila aj do odporcov migrácie, ktorých nazvala nelichotivými prívlastkami:

„Vždy budú existovať pravicoví extrémisti a mnoho rasistov, ktorí popisujú migráciu ako niečo neprijateľné.“

Eurokomisárka týmto výrokom vlastne označila drvivú väčšinu Slovákov za pravicových extrémistov a rasistov, keďže podľa všetkých dostupných prieskumov verejnej mienky Slováci príchod migrantov odmietajú.

Johanssonová taktiež ozrejmila, že migranti sú obrovským prínosom, keďže podľa jej údajov približne jedna tretina doktorov vo Švédsku sa narodili mimo Švédska, teda sú to migranti.

Na druhej strane nespomenula žiadne negatíva, ktoré migrácia prináša. Keď sme už pri Švédsku, to je známe obrovským počtom znásilnení, ktoré majú vo veľkom počte prípadov na svedomí práve ľudia, ktorí sa nenarodili vo Švédsku – migranti. Posledný prípad mal obzvlášť brutálny priebeh, keď 23 ročný migrant odrezal 17 ročnej švédskej tínedžerke hlavu. Taktiež netreba zabúdať na zvýšenú kriminalitu, vraždy a boj medzi gangmi, čím je známe hlavne migrantské švédske mesto Malmö.

Samuel Gdovin

Zdroj: hlavnespravy.sk