Choď na obsah Choď na menu
 


Švédski občania vo veľkom počte emigrujú do Poľska, utekajú pred agresiou utečencov zo Stredného východu a Afriky, píše Nasz Dziennik s odkazom na Republikový úrad pre cudzincov.

Každý rok sa prihlási na pobyt v Poľsku niekoľko stoviek Švédov a tento rok celkový počet nových obyvateľov dosiahol 2.500.

Podľa článku existujú v 80 švédskych mestách oblasti, v ktorých dominujú islamisti a kde sa právo riadi podľa zákonu Śária (je islamské právo, islamský právny systém). Najväčšia no-go zóna je v Rinkeby v Štokholme.

„Polícia sa tam neobjavuje, ambulancia nevstúpi. Vládne tam chaos,“ cituje Nasz Dziennik jedného z členov online skupiny „Švédi v Poľsku“ Patricka Lundin.

„Je ťažké žiť v mestách, kde nie je možné bezpečne opustiť dom po zotmení, kde sa deti nemôžu hrať na záhrade a všetko vyzerá, ako by krajina bola na pokraji občianskej vojny. Som z toho unavený, „uviedol Švéd Patrick Lundin.

„Oblasti vrážd, zločinu, znásilnenia, strachu a šaría. To sú dôsledky multikulturalizmu a otvorených dverí pre migrantov. Švédi utekajú zo svojej krajiny, aby našli mier a normálnosť v Poľsku. A nie je to tak dávno, čo Občianska platforma (opozičná strana proti vládnucej PiS) chcela prijať migrantov v akomkoľvek množstve – hrôza! „, Reagovala na svojom blogu europoslankyňa Beata Mazurková.

Treba tiež pripomenúť, že vo Švédsku existuje analógia opozičnej nemeckej strany „Alternatíva pre Nemecko“ – „Alternatíva pre Švédsko“. Na jeseň roku 2018 aktivista švédskej alternatívy Jeff Al sľúbil, že v prípade, že vyhrá voľby do Európskeho parlamentu, vyhostí z krajiny 500 000 migrantov, ale politik nebol zvolený do EP.

Zdroj: magazin1.sk