Choď na obsah Choď na menu
 


Do roku 2020 sa radikálny islam rozšíri do južnej a východnej Európy a Slovensko – ako ho poznáme – zanikne. Také sú sny radikálnych moslimov

 Ak by sa tento desivý sen stal skutočnosťou, Slovensko by neexistovalo – kostoly by nahradili mešity s vlajkou Islamského štátu a na celom území by vládlo tradičné moslimské krvavé právo Šaría.

1679038

Vyplýva to z mapy, ktorú uverejnili rôzne svetové médiá. Príslušníci Islamského štátu plánujú ovládnuť severnú polovicu Afriky až k rovníku, štáty juhovýchodnej Európy, Arabský polostrov, Indiu a veľký kus strednej Ázie. Do kalifátu by bolo okrem Slovenska začlenené aj Maďarsko, Rakúsko, či Španielsko. Podľa amerického webového portálu Long War Journal sa v Iraku a Sýrii nachádza najmenej 46 vojenských táborov a väčšina z nich patrí organizácii Islamský štát – 25 z nich riadi IS, 9 patrí skupine An-Nusra, ktorá sa hlási k teroristickej skupine Al-Káida a zvyšok riadia menšie skupiny. Západné tajné služby sa obávajú, že v týchto táboroch sa vojaci pripravujú nielen na boje v Iraku a Sýrii, ale aj na útoky v USA a Európe. Podľa denníka The Telegraph americká vláda v minulosti podcenila výcvikové vojenské tábory v Afganistane, v ktorých šéf Al-Káidy pripravoval svojich ľudí a riadil úroky po celom svete. Vtedajší minister obrany William Cohen označil tieto tábory za primitívne. Podľa odborníkov z OSN získala organizácia Islamský štát v roku 2013 na výkupnom 35 – 45 miliónov dolárov. Zo správy predloženej protiteroristickému výboru OSN vyplýva, že všetky radikálne teroristické skupiny sa v rokoch 2004 až 2012 na výkupnom obohatili až o 120 miliónov dolárov. Tieto únosy prebiehajú najmä na Arabskom polostrove a v severnej Afrike.

Zdroj:  hlavnespravy.sk