Choď na obsah Choď na menu
 


Mona Walterová, bývala moslimka, navštevuje švédske moslimské štvrte a informuje ostatných moslimov o tom, čo sa vlastne nachádza v Koráne. Podľa jej slov, čím viac moslimov bude vedieť, čo sa v ňom nachádza, tým viac ich toto náboženstvo opustí.

 

Mona Walterová prišla do Švédska ako utečenkyňa zo Somálska spolu s ďalšími utečencami, keď mala 19 rokov. Práve vo Švédsku zažila radikálny islam po prvýkrát.

“V Somálsku ste narodený ako moslim, lebo je to moslimská krajina, bez toho, aby ste poznali Korán,” povedala Mona pre televíziu CBN News.

Mona tvrdí, že predtým, než prišla do Švédska, nečítala Korán. “Nerozumela som, že čoho som súčasťou. Nevedela som, kto bol Mohamed. Nevedela som, kto bol Allah. No keď som to zistila, bola som rozhorčená, bola som smutná a sklamaná. Zistila som, že Allah je boh, ktorý nenávidí a že islam nie je náboženstvo mieru. Je to náboženstvo nenávisti a zabíjania tých, ktorí s ním nesúhlasia. Islam je o dobývaní. Mohamed bol nemorálny, krvilačný a hrozný človek. A oni si môžu prečítať, ako zabíjal židov, znásilňoval ženy, ako zabíjal ľudí. On zabil všetkých, kto s ním nesúhlasil.”

Po tomto objave Mona opustila islam a stala ateistkou. No jedného dňa jej rodinná príbuzná pobádala k tomu, aby si prečítala Sväté Písmo. Ešte i dnes si pamätá ako si prečítala Matúšovo evanjelium, kapitolu 5, 44: “Ale ja vám hovorím: Milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, čo vás prenasledujú.”

“Pre mňa to bolo veľmi zvláštne, aby som milovala nepriateľov, pretože v islame svojich nepriateľov musíš zabiť. Zabiť všetkých, kto odmietne islam. Ale Ježiš Kristus bol o láske, mieri, odpustení a tolerancii. Prijala som Ježiša a cítila som sa šťastná.”

Mona verí, že ju Boh povolal, aby ostatným moslimom ukázala pravdu o islame. Povyberala verše z koránu a začala ich rozdávať v uliciach moslimským ženám.

“Niekedy počúvali, niekedy boli veľmi pobúrené. Povedala som im, že váš manžel má právo vás biť, keď ho neposlúchnete. Oni tvrdili, že to korán nepíše, ja som odvetila, že píše. Myslela som, že keď im poviem o Mohamedovi, koráne a islamskom bohu, ktorý nenávidí, ktorý zabíja a ktorý diskriminuje ženy, samy sa rozhodnú a možno odídu.”

No odozva bola úplne opačná. Mona musela čeliť útokom kvôli tomu, že hovorila to, čo je písané v Koráne. Bola označená za islamofóba, rasistu a niekedy musí cestovať s policajtami, lebo sa obáva o svoj život.

“Moslimovia sú dobrí a normálni ľudia ako každý. Ale keď si prečítajú korán, vtedy sa stávajú smrtiacimi strojmi. Takí ako ISIS alebo Boko Haram nie sú extrémisti alebo radikáli, len sú poslušními nasledovači Mohameda. Robia len to, čo ich Mohamed učí”, uzatvára Mona.

Branislav Zaujec

Zdroj: hlavnespravy.sk