Choď na obsah Choď na menu
 


Na politickej scéne Švédska sa objavil nový subjekt – Arabská strana Švédska (Arabiska Partiet Sverige), ktorá je oficiálne zaregistrovaná iba niekoľko týždňov, napriek tomu už stihla vyvolať rozruch svojou progresívnou orientáciou. Okrem iného navrhuje, aby sa zo severskej krajiny vysťahovali tí obyvatelia, ktorí sa vzpierajú multi-kulti hodnotám a odmietajú etnickú diverzitu. V prvom rade by sa to malo týkať hlavne švédskych dôchodcov.

 

„Nemáte tu už čo robiť. Vaše Švédsko, ktoré by ste chceli naspäť, je už navždy minulosťou,“ – zvestoval prostredníctvom sociálnej siete facebook tajomník strany Krar Al-hamede. Švédsko-arabský politik je presvedčený, že občanom, ktorí sa nevedia prispôsobiť novému multi-etnickému formátu švédskej spoločnosti, by veľmi prospelo, ak by sa vysťahovali do Poľska, na Nový Zéland, alebo do Thajska. Švédsky štát by im dokonca mohol prispieť na pokrytie nákladov spojených s vysťahovaním, myslí si Krar Al-hamede.

Krar Al-hamede: „My všetci sme migranti rôznych generácií“

Krar Al-hamede je presvedčený, že žiadne pôvodné či autochtónne švédske obyvateľstvo neexistuje – „my všetci sme migranti rôznych generácií, pričom našou spoločnou najbližšou úlohou je premiešať sa medzi sebou v záujme života v mieri a harmónii“. V prípade niektorých zvlášť konzervatívnych Švédov, ktorí sa nijako nevedia zmieriť s novou realitou, nevylučuje Arabská strana Švédska ani možnosť násilného vysídlenia. Strana už sľúbila, že v dohľadnom čase dokonca zverejní zoznam niektorých neprispôsobivých obyvateľov Švédska, ktorí si koledujú o povinné vysťahovanie.

Arabská strana Švédska ofici álne odmieta obvinenia

Napriek svojej prevládajúcej progresívnej orientácii Arabská strana Švédska oficiálne odmieta obvinenia z toho, že by chcela kompletne islamizovať najväčšiu škandinávsku krajinu, ale zdôrazňuje, že jej cieľom je chrániť práva švédskych moslimov, ktorí predstavujú najväčšiu skupinu imigrantov. Migranti a ich deti už dnes predstavujú celú polovicu obyvateľov tretieho najväčšieho švédskeho mesta – Malmö, ktoré je domovom Krara Al-hamede. Malmö je tiež považované za hlavné mesto švédskych kriminálnych gangov, pričom do početných „no-go zón“ v tomto meste sa prvá pomoc a pracovníci komunálnych služieb odvážia vstúpiť len  v sprievode policajnej eskorty.

Gabriel Gačko

Zdroj: hlavnespravy.sk