Choď na obsah Choď na menu
 


Osem z deviatich násilníkov sú migranti, pričom jediný z nich, ktorý bol odsúdený na trest odňatia slobody, povedal počas súdneho procesu v reakcii na obvinenia zo znásilnenia: “Ktorý muž to nechce?”

Osem skupinových násilníkov bolo prepustených na slobodu v uliciach Nemecka napriek tomu, že boli odsúdení za ohavné a násilné znásilnenie 15-ročného dievčaťa, čo vyvolalo pobúrenie. Regionálny súd pre mladistvých v Hamburgu vyniesol v utorok rozsudok o vine, avšak len jeden z odsúdených násilníkov, iránsky migrant, bol odsúdený na dva roky a deväť mesiacov vo väzbe pre mladistvých napriek tomu, že u všetkých deviatich mužov sa našli dôkazy DNA obete.

Prípad sa datuje do roku 2020, keď dav okradol opitú študentku v hamburskom mestskom parku, opakovane ju znásilnil a potom si celý incident nakrútil.

Všetci obžalovaní, ktorí sú vo veku 19 až 23 rokov, dostali okrem jedného Iránca podmienečné tresty, čo znamená, že nikto z ostatných si neodsedí žiadny trest odňatia slobody. Médiá uvádzajú, že osem z deviatich násilníkov malo migračný pôvod, pričom odsúdení násilníci pochádzajú z Poľska, Egypta, Kuvajtu, Iránu, Arménska a Afganistanu.

Súd zistil, že 15-ročná obeť, ktorá bola silne opitá, bola v septembri 2020 zatiahnutá do kríkov v parku. Štyria z odsúdených mužov ju znásilnili a potom jej ukradli mobilný telefón a peňaženku. Potom ďalší dvaja ženu sexuálne zneužili. Tým sa to však neskončilo, ďalší traja sa potom pustili do sexuálneho zneužívania mladého dievčaťa.

Na obeti sa našli stopy semena všetkých mužov.

Podľa denníka Bild, ktorý sa zúčastnil na pojednávaní, boli mierne podmienečné tresty udelené napriek tomu, že ani jeden z mužov počas procesu neprejavil ľútosť. Jeden z páchateľov podľa opisu počas procesu takmer zaspal.

Právnici migrantov argumentovali, že muži pracovali s vysokou hladinou testosterónu, čo bolo ospravedlnením skupinového znásilnenia.

Iránec, ktorý bol poslaný do väzby pre mladistvých, počas procesu reagoval: “Ktorý muž to nechce?”

 

Sudkyňa Anne Meier-Goeringová na to odpovedala, že “máme právo zabezpečiť, aby aj mladí muži, ktorí sú pod vplyvom testosterónu, dodržiavali zákon”.

Súdny proces sa začal v máji 2022, trval 68 dní a zúčastnilo sa na ňom 96 svedkov, pričom takýto rozsiahly súdny proces sa ukázal byť sám osebe nákladný. Súdy si na svedectvo prizvali aj znalcov. Svedkovia opísali videozáznam vyhotovený počas znásilnenia, ale videá boli neskôr vymazané, čo znamená, že orgány si ich nikdy nemohli pozrieť.

Meier-Goeringová v utorok vyniesla rozsudok o vine a trestoch.

Zdroj: hlavnespravy.sk