Choď na obsah Choď na menu
 


Majiteľ českej reštaurácie Tomáš Ševčík vyhlásil, že pre imigrantov variť nebude. Približne po roku za toto rozhodnutie prišiel trest. Za svoj výrok dostal pokutu až 30 000 českých korún. Napriek tomu svoj výrok zopakoval znova.

“V našej reštaurácii pre imigrantov nevaríme! Stop islam.” Presne po roku ten istý obrázok zdieľal na sociálnej sieti znova. “Dohnala ma k tomu situácia v Európe,” hovorí majiteľ reštaurácie, ako informuje portál echo24.cz .

“Dostal som od Českej obchodnej inšpekcie pokutu 30 000 korún za diskrimináciu zákazníka. Najprv som mal dostať dokonca ešte vyššiu pokutu, ale nakoniec mi to znížili na tých 30 tisíc. Pokutu som zaplatil a odvolal som sa, teraz to nejakým spôsobom rieši môj právnik”, povedal Ševčík.

Majiteľa reštaurácie, ktorý vyhlásil, že odmieta variť pre imigrantov, čakala poriadna šikana zo strany úradov. Okrem obchodnej inšpekcie sa o jeho reštauráciu začali intenzívne zaoberať hygienici a polícia. Pravidelné “návštevy” zložiek však nepriniesli žiadne odhalenia, pre ktoré by majiteľ musel reštauráciu zavrieť a polícia jeho prípad zmietla zo stola.

“Mali sme tu snáď všetkých, obchodnú inšpekciu, hygienu, začala sa o mňa zaujímať polícia… Ale žiadny ďalší postih už neprišiel a policajti prípad zmietli zo stola”, povedal Ševčík pre Echo 24.

Majiteľ reštaurácie však aj po roku a po vysokej pokute svoj názor nezmenil a na svojom facebookovom profile opäť zverejnil ten istý obrázok s odmietavým postojom k imigrantom:

“Dnes to je presne rok, čo som zverejnil môj názor na skorumpovanú situáciu ohľadom utečencov. (…) Svoj názor nezmením aj napriek pokute 35 000 Kč, pretože nie som ovca a nemôžem hľadieť na to, ako nás zradili tí, čo majú práve opraty v rukách, a vystavujú nás smrteľnému nebezpečenstvu ako terorizmu, tak tretej svetovej vojne,” napísal Ševčik.

Zdroj: https://www.lifenews.sk/content/%E2%80%9Cpre-imigrantov-nevar%C3%ADme-stop-islamu%E2%80%9D-nap%C3%ADsal-na-facebooku-majite%C4%BE-re%C5%A1taur%C3%A1cie-pred-rokom-te