Choď na obsah Choď na menu
 


Podľa polície skupina 20 mladých migrantov napadla v nemeckom meste Chemnitz skupinu malých nemeckých detí a tínedžerov palicami a niektorých z nich, keď už boli na zemi, zbila; informuje spravodajský portál REMIX News

V policajnej správe sa uvádza, že “približne 20 neznámych detí a mladých ľudí náhle zaútočilo na skupinu iných detí a mladých ľudí, pričom niektorí z nich zrejme zaútočili palicami”. Miestna rozhlasová stanica Radio Chemnitz uviedla, že “útočníci boli zrejme cudzinci – obete boli Nemci”.

V parku Konkordia v okrese Schloßchemnitz jedného 11-ročného Nemca a 14-ročného Nemca “strčili na zem, načo ich udierali a kopali”. Mladí Nemci utrpeli len ľahké zranenia.

V policajnej správe sa uvádza, že páchatelia sú “vo veku približne 12 až 14 rokov a majú tmavšiu pleť”.

Polícia po útoku v susednom okrese zastavila skupinu tínedžerov vo veku 12 až 16 rokov a vyšetruje, či sa táto skupina podieľala na útoku.

“Je to stále horšie a horšie”

Podľa novín Tag24 Chemnitz zaznamenáva neustály nárast kriminality v dôsledku populácie migrantov. Noviny opisujú, ako Líbyjčan v júli v centre mesta postriekal paprikovým sprejom osem ľudí a zranil osem zákazníkov v obchode. Okrem toho sa v oblasti vyskytli hromadné bitky, do ktorých sa zapojili muži z radov migrantov.

Mestský radca a policajt z CDU Michael Specht pre Tag24 povedal: “Je to čoraz horšie a horšie.”

Chemnitz sa v roku 2018 dostal na titulné stránky medzinárodných médií po tom, ako Nemca Daniela H. dobodali na smrť dvaja migranti. Po úmrtí bodnutím vypukli nepokoje, pretože napätie prepuklo. Protiimigračná Alternatíva pre Nemecko (AfD) má v tomto východnom meste, ktoré sa nachádza v Sasku, veľkú podporu.

Aj ďalšie mestá v Sasku trpia

V susednom meste Plauen došlo k vlne násilia, do ktorého boli zapojení mladí muži z radov migrantov, vrátane pokusu o vraždu.

Starosta Steffen Zenner povedal pre noviny Bild: “Žiaľ, musíme opakovane konštatovať škaredé scény násilia a fyzických stretov uprostred centra nášho mesta. Tie sú prevažne spôsobené migrantmi. Treba poznamenať, že väčšina migrantov žijúcich v Plavne dodržiava zákony.”

Policajné oddelenie uviedlo, že v jednom prípade “bola na mieste pôvodne identifikovaná 14-ročná obeť (iracký občan), ktorá bola ľahko zranená. Následne sa prihlásili ďalší mladí ľudia (občania Rumunska a Sýrie), ktorých neznámi páchatelia tiež zbili a zranili v oblasti Postplatzu. Polícia vyšetruje nebezpečné ublíženie na zdraví voči neznámym osobám.”

V máji Sýrčan dobodal Iračana, ktorý takmer prišiel o život, a pri bitke medzi severoafrickými Arabmi a Kurdmi polícia zatkla v klube Delta v meste.

Starosta mesta v reakcii na násilie uviedol:

“Podľa môjho názoru sme svedkami dôsledkov zlyhania migračnej politiky. Semaforová (vládnuca) vláda nemá žiadnu rozpoznateľnú migračnú stratégiu, neexistujú žiadne predpisy o horných hraniciach prisťahovalectva, ako aj európske a vnútroštátne opatrenia na ochranu hraníc, ktoré sa uskutočňujú naprieč krajinami a koordinovaným spôsobom.

Len z neukrajinských migrantov žijúcich v Plavne je približne 40 percent jednoznačne povinných opustiť krajinu. Prečo spolková vláda neprijíma dôsledné opatrenia?”

Zdroj: hlavnespravy.sk