Choď na obsah Choď na menu
 


Český poslanec Lubomír Volný na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook publikoval príspevok, v ktorom opísal dosiaľ málo známu politickú udalosť. Politik a predseda politického hnutia Jednotní – alternatíva pre patriotov uistil, že informácie sú prevzaté a overené z mnohých zdrojov.

„Bruselská promigračná dohoda 2. 12. 2019. ČR podľa nej prijme 2 – 3 % všetkých utečencov a dá im, západné sociálne dávky!“ Znie titulok príspevku.

Lubomír Volný, ktorý vlani opustil stranu Sloboda a priama demokracia a neskôr sa stal predsedom nového politického hnutia Jednotní – alternatíva pre patriotov, vopred zmieňuje, že by chcel, aby sa tieto zdroje mýlili, v opačnom prípade by to podľa neho znamenalo zradu vlastnej vlády. Taktiež dodáva, že dôsledkom tejto promigračnej dohody bude afrikanizácia a islamizácia Českej republiky podľa vzoru štátov západnej Európy.

„2. 12. 2019 sa podľa Die Welt odohrala v Bruseli schôdzka ministrov vnútra krajín EÚ a tá jednomyseľne schválila (v texte: všetci súhlasili, nikto nebol proti) nemecký, „Seehofer“ plán na nové pravidlá pre prijímanie utečencov!“ uviedol Volný.

„27. 11. 2019, podľa Politico, bol tento „Seehofer“ plán (4 strany textu) rozoslaný všetkým európskym vládam. Takže ho na pojednávaní mali všetci k dispozícii! Nikto sa teda nemôže vyhovárať, že by o pláne dopredu nevedel! (Babiš, Hamáček),“ dodal politik.

Prípadné zmeny migračnej politiky EÚ

Predpokladá sa, že tento plán môže byť oficiálne predstavený už budúci mesiac. Jedným z kľúčových cieľov tohto plánu je prípadná úprava dublinských dohôd, kvôli ktorým sa ukotvila prax, kedy zodpovednosť za azyl nesie ten štát, do ktorého sa migrant presunul ako do prvého.

Dôsledkom tejto praxe je nadmerná záťaž pre pobrežné štáty, najmä Grécko a Taliansko. Plán navrhuje nový systém, podľa ktorého sa žiadosti o azyly budú skúmať už na vonkajšej hranici Európskej únie, a tým pádom sa bude vopred určovať, aký štát bude zodpovedný za konkrétnu žiadosť. V navrhnutom pláne nie je žiadna zmienka, ktorá by sa týkala zlepšenie mechanizmu vracania migrantov do svojich krajín, aj keď takmer 50 % migrantov so zamietnutými žiadosťami zostáva na území EÚ, píše Politico.

Vo svojom príspevku Volný uviedol, že Andrej Babiš protestoval proti tomuto plánu a preto slovo „kvóty“ boli nakoniec nahradené slovami „spravodlivý podiel“. Celý plán bol ale schválený a podstata návrhu zostala rovnaká.

Volný samozrejme nerozoberá Slovensko, ale vzhľadom na to, že tvrdí, že nikto nebol proti, malo by byť Slovensko v rovnakej situácii. Pokúsime sa zistiť viac.

Zdroj: hlavnespravy.sk