Choď na obsah Choď na menu
 


Životné náklady v Kanade síce prudko stúpajú a kríza v oblasti bývania sa zhoršuje, ale premiér Justin Trudeau nikdy nespúšťa oči z lopty. Prázdninové titulky zdôrazňujú túto skutočnosť, ako aj posolstvo, že, ako Trudeau vyhlásil pri nástupe do funkcie pred dlhými ôsmimi rokmi, “Kanada je späť”, napríklad z Fox News: “Bezplatné tampóny a menštruačné vložky sú teraz povinné na kanadských vládou kontrolovaných pánskych”toaletách.” 

Táto politika si na internete vyslúžila veľa zaslúženého posmechu, ale je logickým vyústením akceptovania transgender ideológie - čo, treba poznamenať, urobili všetky kanadské’hlavné strany. Od decembra 2023 sú teda všetci federálne regulovaní zamestnávatelia “teraz povinní mať na všetkých toaletách, vrátane pánskych“bezplatne k dispozícii dámske hygienické potreby, ako sú tampóny a menštruačné vložky.”  

Podľa Trudeau’webovej stránky pre zamestnanosť a sociálny rozvoj: “To znamená, že na každej toalete určenej pre ženy, mužov a všetky pohlavia budú musieť byť menštruačné výrobky”, aby sa “menštruujúci zamestnanci” cítili bezpečne a mohli používať toaletu, ktorá najlepšie odráža ich pohlavie.”To sa netýka len toaliet v Dolnej snemovni, ale “všetkých federálnych úradov verejnej správy, korunných spoločností, bánk, letísk a železničných staníc.”  

Zavedenie tampónov na pánske toalety bolo výsledkom kampane skupín ako Here for Her, United Way a Period Packs – Rachel Ettingerová z organizácie Here for Her spustila petíciu s cieľom dosiahnuť tento veľký skok vpred pre ženy, ktoré sa identifikujú ako muži. “Nielen ženy alebo tie, ktoré sa identifikujú ako ženy, menštruujú, ” povedala pre CBC. “Trans-muži, ľudia bez pohlavnej identity a ľudia s dvoma duchmi tiež menštruujú a každý, kto menštruuje, si zaslúži dôstojnú menštruáciu.” Na čo všetci politici odpovedali: Amen.  

ČÍTAJTE: Trudeau gov’t mandates menstruation kit in men’bathrooms at federal workplaces 

Ďaleko horšie je však rozhodnutie kanadskej vlády’vyznamenať Morgane Ogerovú, jednu z najznámejších kanadských trans aktivistiek’. Ako píše Daily Mail písal: “Transgenderová aktivistka, ktorej mesto odobralo financie z najstaršieho kanadského útulku pre znásilnených’bola ocenená medailou ako ‘šampiónka rozmanitosti’. Morgane Ogerovej, transrodovej žene, udelila 7. decembra kanadská generálna guvernérka Mary Simonová medailu za zásluhy.” 

Za čo dostala Ogerová ocenenie? Podľa Ogerových’vlastných slov za “podporu právnej ochrany transrodových Kanaďanov” –; v citáte k oceneniu sa Oger nazýva “šampiónom rozmanitosti” a uvádza sa v ňom:  

Vytvorila spojenectvá naprieč stranami, ktoré presadili zmeny v provinčných a federálnych právnych predpisoch chrániacich jednotlivcov pred diskrimináciou na základe rodovej identity alebo prejavu. Jej odvaha, vízia a vytrvalosť pomohli nanovo definovať základnú otázku rovnosti a posunuli vpred inkluzívnosť pre rodovo rozmanitých Kanaďanov.

Takto’zaujímavo’možno opísať Ogerovú’v kampani za to, aby vancouverskému centru pomoci pri znásilnení odobrali ročný grant vo výške 34 000 dolárov – ak nebude súhlasiť s tým, že bude prijímať aj mužov, ktorí sa identifikujú ako ženy, čo centrum nechce urobiť z (očividných) bezpečnostných dôvodov. Ako som už rozsiahlo informoval na tomto mieste, tieto obavy o bezpečnosť sa ukázali ako úplne presné – v Kanade bolo množstvo žien v útulkoch pre ženy a krízových centrách pre prípad znásilnenia reviktimizovaných predátormi, ktorí sa identifikovali ako transsexuáli a ktorým bol umožnený prístup na základe ich tvrdení o identite. Treba poznamenať, že tieto príbehy politici takmer úplne ignorovali. Ako uviedol Mail

Oger počas rokovania rady povedal, že útulok porušuje mestské’kritériá rovnosti a začlenenia transrodových osôb, prijaté v roku 2016, a hovorí, že transrodové ženy sú muži, nie ženy. Útulok uviedol, že odobratie finančných prostriedkov je ‘diskriminácia žien v mene inklúzie’ a obvinil mesto, že sa nás snaží ‘prinútiť zmeniť náš postoj’.

Vancouver Rape Relief tvrdil, že ženy, ktorým poskytuje útočisko, sa necítia bezpečne v blízkosti nikoho, kto sa ‘nenarodil ako žena’ po tom, čo ich zneužívali ich partneri muži. ‘Narodiť sa ako žena stále znamená byť vycvičená, socializovaná a nútená podriadiť sa mužskej nadvláde. Skutočnosť, že sme sa narodili ako ženy a vyrastali sme ako dievčatá až do dospelosti ako ženy, formuje naše životy hlbokým spôsobom,’ uviedla. ‘Nemáme skúsenosti, aby sme ponúkali služby ľuďom bez rovnakých životných skúseností… to nie je naša práca.’

Ogerová dokonca pokrčila plecami nad vandalizmom voči Vancouver Rape Relief a označila ho za pochopiteľný “blowback” proti ich protitransgenderovému postoju. Oger za to dostal ocenenie, ktoré je na webovej stránke kanadskej vlády popísané takto: “Vyznamenania za zásluhy oceňujú veľkých Kanaďanov za výnimočné činy vykonané v obmedzenom časovom období, ktoré prinášajú česť našej krajine. Vyznamenávajú úspechy vo vojenských aj civilných divíziách. Vyznamenania za zásluhy (civilná divízia) boli zriadené na ocenenie pozoruhodných prínosov v mnohých rôznych oblastiach činnosti, od iniciatív na podporu práv a zdravotníckych služieb až po výskum a humanitárne úsilie.” 

Predpokladám, že v roku 2024 sa môžeme tešiť na Rachel Ettingerovú, ktorej bude udelený Rad Kanady za jej odvážnu kampaň za umiestnenie tampónov na mužské toalety v parlamente. O kultúre a krajine sa dá veľa povedať podľa toho, koho sa rozhodnú vyznamenať. Kanada je späť, naozaj. 

Zdroj: lifenews.sk