Choď na obsah Choď na menu
 


Petrilli, ktorý je v identifikačných dokladoch uvedený ako muž, sa stal prvým mužským športovcom, ktorý na paralympijských hrách súťažil proti ženám. Až do identifikácie ako žena v roku 2019 Petrilli súťažil ako muž a v rokoch 2016 až 2018 vyhral 11 národných mužských titulov.

V roku 2015 vydal Medzinárodný olympijský výbor (MOV) pokyny, ktoré umožňujú všetkým mužom súťažiť v pretekoch žien, ak si udržia hladinu testosterónu maximálne 10 nanomol na liter (nmol/L) po dobu 12 mesiacov pred súťažou a počas súťaže – čo je výrazne viac než hladiny testosterónu u väčšiny žien (obvykle medzi 1,12 až 1,79 nmol / l) .Tieto pokyny MOV prijala Talianska federácia pre paralympijský a experimentálny šport (FISPES).

Petrilli sa rozhodol pre prechod vo veku 44 rokov, pretože „sa stalo neudržateľné“ pokračovať v súťažení s mužmi. Podľa denníka OutSports má vo veku 46 rokov „Petrilli rýchlosť, aby sa kvalifikoval do Tokia na 100, 200 a 400 metrov.“

Ďalším cieľom, ktorý Petrilli považuje za úplne spravodlivý, je súťažiť ako žena na tokijskej paraolympiáde, pretože na 200 metrov je teraz o 1,5 sekundy pomalší ako pred prechodom na ženu. Petrilli uvádza:

Všetci máme právo byť šťastní. A keď to zvládnem, môže každý. Chcela by som, aby sa o mne hovorilo skôr pre moje športové výsledky ako pre to, kto som. Dúfam, že závod vyhrám, podám si s ostatnými dievčatami na pódiu ruky a dostanem krásnu kyticu kvetov.

Zdroj: magazin1.sk