Choď na obsah Choď na menu
 


Dr. Joanna Williamsová, bývalá riaditeľka Centra pre štúdium vysokoškolského vzdelávania na univerzite v Kente vo svojej správe „Zhubný vplyv transgender ideológie“ napísala, že transgenderismus sa v posledných dvoch desaťročiach posunul do ohniska pozornosti v dôsledku toho, že britský establishment splynul s požiadavkami malej transgender komunity.

„Predtým autoritatívne inštitúcie teraz nemajú dôveru vo svoju vlastnú schopnosť viesť a pozerať sa na transsexuálnu komunitu ako na skupinu obetí, ktorá môže pôsobiť ako zdroj morálnej autority. To však zase narušuje práva na základe pohlavia a podkopáva ochranu detí, „napísala dr. Williamsová.

„Ľudia na mocenských pozíciách v oblasti médií, školstva, akadémie, polícia, sociálnej práce, medicíny, práva a miestne a národné vlády boli pripravení splynúť s požiadavkami malej transgender komunity,“ dodala.

V správe je výzva pre vládu, aby napríklad zakázala štúdium transgenderových názorov, ktoré sú v rozpore s biologickou realitou, a zakázala školám umožniť študentom „spoločenskú transformáciu“ v škole bez povolenia rodičov.

Štúdia konštatuje, že všadeprítomnosť transgenderismu viedla k významnému nárastu počtu detí, ktoré majú problémy s rozvojom svojej rodovej identity a ktoré boli odovzdané do starostlivosti Tavistock – britská národná klinika špecializujúca sa na liečbu detí.

„Počet 13 ročných žiadajúcich o pomoc v minulom roku vzrástol o 30 percent na 331, zatiaľ čo počet 11-ročných sa oproti predchádzajúcemu roku zvýšil o 28 percent. Najmladší pacienti mali len tri roky. Tri štvrtiny detí, ktoré chcú pomôcť zmeniť svoje pohlavie, sú teraz dievčatá – najvyšší zaznamenaný podiel, „uvádza štúdia.

Pri presadzovaní zákazu podávania liekov adolescentom, Williamsová uviedla, že „ako spoločnosť zakazujeme ľuďom mladším ako 18 rokov nakupovať cigarety alebo alkohol, napriek tomu ich považujeme za schopných súhlasiť s liekmi meniacimi telo“.

Štúdia pokračovala tiež s cieľom určiť vplyv transgenderového hnutia na verejný diškurz v Británii.

„Rozšírenie transgenderových práv išlo ruka v ruke s expanziou štátne a inštitucionálne (verejné i súkromné) regulácia reči a správania. Poukazuje tiež na významný rozdiel medzi dnešnými transgenderovými aktivistami a hnutím za práva gayov predchádzajúce éry, „uviedla dr. Willamsová.

Na rozdiel od hnutia za práva homosexuálov, o ktorom Williamsová tvrdí, že je oslobodené od štátu, transgender hnutia „vyžaduje uznanie a ochranu od štátu vo forme intervencie, aby reguloval správanie, ktoré prebieha mimo skupiny identity“.

„Zatiaľ čo v minulosti radikálne znamenalo vyžadovať väčšiu slobodu od štátu a inštitucionálne autority, dnes radikálne znamená vyžadovať obmedzenie slobody prejavu v mene prevencie trestného činu,“ dodala.

Zdroj: magazin1.sk