Choď na obsah Choď na menu
 


Keď vám ľudia povedia, kto sú, urobte im láskavosť a verte im. 

Willow Reicht, predseda rady pre vzdelávanie v mojom rodnom meste Chilliwack v Britskej Kolumbii, sa v mene školského obvodu ospravedlnil po tom, čo správkyňa Teri Westerbyová zdieľala tento meme na sociálnych sieťach: 

 

Ano, vidíte to správne. To’je parný valec s drvičom namaľovaným dúhou LGBT, ktorý sa rúti davom kričiacich ľudí s nápismi “Tradičná rodina” “Kresťanské hodnoty” “Svätosť manželstva” a “atď, ” len pre prípad, že by sa niečo vynechalo. Parný valec poháňa “Barbie,” zrejme odkaz na feministický film, ktorý sa práve premieta v kinách.  

“Meme, ktorý správca Westerby zdieľal na svojej osobnej stránke na Facebooku, mal za cieľ vysmiať sa internetovým komentátorom, ktorým vadí, že film Barbie má feministické posolstvo,” Reichelt uvádza sa vo vyhlásení zaslanom Fraser Valley Today. “Ak poznáte históriu tohto memu, viete, že zámerom nebolo obhajovať potieranie tradičných hodnôt, ale poukázať na absurditu tvrdenia, že film Barbie má takúto silu. Ak však históriu meme’nepoznáte, je’pochopiteľné, že obrázok môže byť zraňujúci. V mene rady sa ospravedlňujem za akúkoľvek spôsobenú bolesť a chcem ponúknuť svoje uistenie, že kresťania a iní veriaci ľudia sú v tomto okrese vítaní a podporovaní.” 

“Školský okres Chilliwack prijíma rodiny všetkých náboženských vyznaní (a bez viery) a uznáva, že rôzne rodiny majú rôzne hodnoty. Snažíme sa vytvárať vzdelávacie priestory, v ktorých sa môžu stretávať ľudia rôzneho pôvodu a správať sa k sebe s rešpektom.” 

Toto vysvetlenie sa’nepotvrdilo. Prečo je parný valec s tematikou LGBT? Nie náhodou sa Westerby identifikuje ako “hrdý transgender” a zhodou okolností je aj riaditeľom Chilliwack Pride Society. rýchla kontrola Westerbyho’profilu na Twitteriodhaľuje, že tento správca školy je predovšetkým LGBT aktivista, ktorý verí, že odpor voči LGBT ideológii predstavuje nenávistný prejav. To je, myslím, oveľa relevantnejší kontext pre tento mém o parnom valci, ktorý drví kresťanské hodnoty, než Reicheltov’pokus vydať to za inteligentnú satiru, ktorá skresľuje niekoľko amerických konzervatívnych komentátorov.  

Myslím si, že správkyňa Heather Maahsová má pravdu. Vo svojom vlastnom vyhlásení uviedla: “Zostávam znepokojená tým, že nálady ako parné valce, prechádzajúce cez ľudí s tradičnými kresťanskými/náboženskými hodnotami, považujú za humorné správcovia škôl, ktorí sú povinní brať inkluzívnosť vážne.”Jeden z ďalších správcov reagoval na meme emotikonom smejúceho sa tváre.  

Westerby kandidoval do správcovskej rady ako LGBT aktivista s cieľom presadzovať agendu LGBT a o tejto skutočnosti počas kampane otvorene hovoril. Ale vždy, keď aktivisti LGBT odhalia svoje motivácie, médiá sa radi tvária, že boli vytrhnuté z kontextu. Takže keď LGBT aktivisti skandovali “Sme’tu, sme’queer, prídeme si po vaše deti” na “drag pochodu” v New Yorku toto leto, NBC’s v titulku sa píše: “‘We’re Coming For Your Children’ na newyorskom Drag March vyvoláva pobúrenie, ale aktivisti tvrdia, že je’vytrhnutý z kontextu.” Prečo? Pretože to, čo v skutočnosti zamýšľali, bolo “odľahčené a vysmievať sa anti-LGBTQ náladám.” A keď sanfranciský homosexuálny mužský’zbor spieval “We’ll convert your children,” médiá trvali na tom, že išlo len o satiru, a že konzervatívci reagovali prehnane. 

Každýkrát, keď sa tichá časť povie nahlas, nám’povedia, že sme’nepočuli to, čo sme si mysleli, že sme počuli. Nemysleli’to, čo v skutočnosti povedali. Mysleli tým niečo iné. Môj návrh? Možno by sme im mali veriť, keď nám hovoria, čo’robia.  

Zdroj: lifenews.sk