Väčšina aspektov diskusie o transsexuáloch prešla niekoľkými odlišnými fázami. Najprv sa nám hovorí, že niečo, čo sa deje, sa v skutočnosti nedeje. Keď sa nade všetku pochybnosť dokáže, že sa to niečo skutočne deje, povie sa nám, že sa to deje zriedkavo a že sme fanatici, keď si to všímame - že tieto nesporné príklady sú len výnimky, ktoré slúžia ako zámienka pre transfóbiu. V poslednej fáze debaty aktivisti pripustia, že sa tieto veci dejú, a&nbspto je aj dobre. 

V debate okolo zatvárania mužských sexuálnych delikventov do ženských väzníc sa zdá, že sme v&nbspdruhej fáze. Najprv sa tvrdenia odpísali ako horúčkovité sny transfóbnych paranoikov. Teraz, keď máme mnoho konkrétnych príkladov, niektorí lídri sa odmietajú touto otázkou vôbec zaoberať (Justin Trudeau, Joe Biden); niektorí sa snažia vyrovnať s podporou predpokladov transrodového hnutia a zároveň vydávajú nesúhlasné zvuky o tom, čo’sa deje (Rishi Sunak); a iným táto otázka torpédovala kariéru (škótska’Nicola Sturgeon). 

PREČÍTAJTE SI: Nový zákon v Nebraske chráni mladých ľudí s pohlavnou zmenou predpismi o operáciách, liekoch 

V skutočnosti sa to však deje čoraz častejšie. Ako uviedla Mary Harrington nedávno poznamenala: “Ďalší deň, ďalšia nová správa, podľa ktorej polovica trans väzňov sú sexuálni delikventi.” Správa, na ktorú sa Harrington odvoláva, pochádza z ministerstva nápravných zariadení štátu Wisconsin. Z verejných záznamov z roku 2022 vyžiadanie “vyplýva, že zo 161 mužov vo väzniciach vo Wisconsine, ktorí sa sami prihlásili k transrodovej orientácii, bolo 81 (51 %) sexuálnych delikventov.”Podstatné však je, že táto správa nie je odľahlá. Pred niekoľkými rokmi britská skupina Fair Play for Women tiež odhalila “že zhruba polovica mužov vo väzení v Spojenom kráľovstve, ktorí sa identifikovali ako transsexuáli, boli sexuálni delikventi.” 

Ako Harrington poznamenáva, BBC okamžite “overila fakty” v tom čase v snahe niesť vodu na mlyn hnutiu LGBT a presadiť naratív, že táto štatistika je zavádzajúca. Ale nanešťastie pre BBC sa tieto nepríjemné štatistiky objavujú stále. Od Harringtona: 

Čísla z Kanady začiatkom tohto roka odhalili, že takmer polovica (44 %) trans-identifikovaných kanadských väzňov mužského pohlavia je vo väzení za sexuálne delikty. Údaje amerického Úradu pre väznice prostredníctvom americkej feministickej kampane skupiny Keep Prisons Single Sex ukazujú, že v celých USA, 47 % mužských väzňov s transidentifikáciou sú sexuálni delikventi.

Údaj 50 % dôrazne argumentuje proti tvrdeniu trans aktivistov, že trans ženy sú ženami v každom významnom ohľade. Sčítanie ľudu v roku 2022 vo Veľkej Británii uvádza, že 262 000 ľudí v Británii sa identifikuje ako trans: približne 0,5 % populácie. Medzitým  vo väzení v Británii sedí menej ako 150 žien celkovo za sexuálne trestné činy, napriek tomu, že predstavujú polovicu celkovej populácie. Ak by trans ženy boli naozaj nerozoznateľné od žien, sotva by sa objavili v britských štatistikách sexuálnych delikventov. V skutočnosti, ak by to tak bolo, dalo by sa očakávať, že väčšina transsexuálnej populácie vo väzniciach bude za krádeže alebo vyhýbanie sa plateniu televíznych poplatkov, ako je to, viete, v prípade žien žien.

O tom však, samozrejme, nesmieme diskutovať. Mužských násilníkov zatvárajú v kanadských väzniciach spolu so zraniteľnými ženami, ale myslíte si, že sa to objaví v nejakej politickej debate? Myslíte si, že jediný progresívny politik sa postaví na stranu týchto zraniteľných žien namiesto sexuálnych delikventov, ktorí sú s nimi zatvorení? Nielenže sa to nestane – hoci by som sa’rád nechal prekvapiť – ale každý, kto to nadhodí, je adresátom mnohých samopašných nadávok zo strany “Trans ženy sú ženy! Trans ženy sú ženy!” davu, ktorý si nedokáže pripustiť, že svalnatý potetovaný násilník s vypuklým Adamovým’jablkom nie je’tým, za koho sa vydáva – pretože ak je to’pravda, čo iné by mohla byť pravda?" 

ČÍTAJ: Eventbrite odstraňuje podujatie s detransitionerkou Chloe Cole o nebezpečenstve transgenderizmu 

Priznať, že tento násilnícky pedofil napríklad nie je žena, znamená povedať, že muži, ktorí sa jednoducho vydávajú za ženy, nie sú skutočneženy. Čo je samozrejme pravda. Týmto priznaním sa však zrúti celý domček z kariet. 

Ale to’nevidíme. Analýza napríklad ukazuje, že z celkovej populácie sexuálnych delikventov registrovaných ako ženy v roku 2019 tvorili transidentifikovaní muži približne 38 percent z celkového počtu, čo je rozhodne vyššie číslo, než by ste očakávali, ak by išlo o reprezentatívny podiel trans osôb, nieto ešte žien. 

Údaj vyzerá proporcionálnejšie, ak prijmete rúhavý predpoklad, že trans ženy sú muži. Celkovo sú sexuálni delikventi takmer vždy muži: údaje sa líšia, ale zvyčajne predpokladajúpribližne 90 percent. V súčasnosti v Británii tvoria páchatelia sexuálnych trestných činov približne 18 percent väzenskej populácie: 11 873 väzňov k septembru 2021. Ak sa teda približne 60 z nich identifikuje ako ženy, je to’približne 0,5 percenta, čo je v súlade s celkovými údajmi o britskej populácii s transidentifikáciou.