Choď na obsah Choď na menu
 


Študentka strednej školy v Kalifornii minulý týždeň konfrontovala členov školskej rady vo svojom obvode a vyčítala im, že umožňujú biologickým chlapcom, ktorí predstierajú, že sú dievčatá, ohrozovať bezpečnosť žien, informovala stránka Infowars.

 

“Dobrý deň, dámy a páni – a len dámy a páni tak ako to má byť,” začala študentka strednej školy Martina Luthera Kinga svoj príhovor k školskej rade vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach.

“Som 18-ročná študentka strednej školy a chcela som vás touto cestou upozorniť na aktuálny problém s biologickými mužmi, ktorí o sebe tvrdia, že sú ženy a následne si naozaj myslia, že majú právo používať ženské priestory,” uviedla.

Študentka hovorila o minulotýždňovom incidente v jej škole, kde sa strhla bitka po tom, ako trans rodový jedinec údajne ukázal svoje genitálie a pľul na študentky v dievčenskej šatni.

“Keď som videla video na sociálnych sieťach, bolo to frustrujúce,” povedala tínedžerka školskej rade a dodala: “Čo je ale naozaj znepokojivé, je fakt, že tento muž používa a používal ženské toalety a šatne.”

“Po prvé,” pokračovala študentka, “otázka, ktorú musíme riešiť, znie: prečo podporujeme mentálnu nevyrovnanosť tohto chlapca a ohrozujeme bezpečnosť žien tým, že umožňujeme duševne zmäteným mužom využívať ženské priestory?”

V tomto momente prítomné publikum prepuklo v jasot a potlesk.

“Samozrejme, každý muž, ktorý tvrdí, že je žena, to prijme, ale čo ženy? Čo pravé dievčatá ako ja, ktoré sú ženami podľa DNA, prečo nikdy nedostaneme možnosť vyjadriť sa, či nám to vyhovuje alebo nie? Pravdou je, že nevyhovuje. Väčšine z nás. A napriek tomu sa neurobilo nič na ochranu bezpečnosti žien.”

Tínedžerka na záver prosila predstavenstvo, ktoré je zodpovedné za bezpečnosť študentov, aby zreformovalo svoju politiku týkajúcu sa transsexuálov.

Je povzbudzujúce vidieť študentov, ktorí sa vyjadrujú na obranu svojich práv, pretože podobné incidenty budú pravdepodobne pretrvávať, kým sa školy opäť spamätajú.

Zdroj: hlavnespravy.sk