Choď na obsah Choď na menu
 


Minulý týždeň sudca okresného súdu v Missouri zamietol žiadosť o súdny príkaz, ktorú podali jednotlivci a skupiny podporujúce LGBT, a rozhodol, že štátny zákaz zmeny pohlavia je v súlade s ústavou. 

Prípad sa týkal zákonov SB 49, SB 236 a SB 164, ktoré boli neskôr zlúčené do zákona SB 49, známeho aj ako “Missourský zákon o ochrane mladistvých pred experimentovaním (SAFE).” Zákon podpísal republikánsky guvernér. Mike Parson 7. júna a účinne zakazuje všetky lekárske zásahy v prípade neplnoletých osôb so zmäteným pohlavím - vrátane blokátorov puberty, hormónov na kríženie pohlaví a operácií - ako aj zákaz používania štátnych finančných prostriedkov na podporu takzvaných “rodových prechodov” a “prechodov” financovaných daňovými poplatníkmi v štátnych väzniciach.

Tri rodiny detí so zmeneným pohlavím a niektorí lekári a organizácie, ktoré sa dopúšťajú a podporujú mrzačenie detí, “napadli ústavnosť” zákona a “žiadali, aby súd vydal predbežný súdny príkaz, ktorý by zabránil žalovaným [guvernérovi Parsonovi a jeho tímu] presadzovať ustanovenia tohto zákona.” 

“Navrhovateľ nepreukázal pravdepodobný úspech svojich ústavných námietok voči zákonu,” napísal 25. augusta sudca Steven R. Ohmer v rozhodnutí. “Súd preskúmal zákony štátu Missouri… revidovaných zákonov štátu Missouri, dôkazy, právne spisy a argumenty právnych zástupcov a zistil, že stanovisko navrhovateľov’ v súvislosti s porušením ústavy je nepresvedčivé a nemá šancu na úspech.”

Ohmer dodal, že “navrhovatelia jednoznačne nepreukázali dostatočnú hrozbu nenapraviteľnej ujmy bez súdneho príkazu,” pričom poukázal na to, že “rovnováha medzi ujmou pre navrhovateľov a ujmou pre ostatných jednoznačne neváži v prospech vydania predbežného príkazu.”Podľa sudcu vyhovenie žiadosti nepoukazuje na “jasný verejný záujem, ktorý by sa [mal] podporiť.”  

“Vedecké a lekárske dôkazy sú protichodné a nejasné. V súlade s tým dôkazy vyvolávajú viac otázok ako odpovedí. V dôsledku toho nebolo jednoznačne preukázané s dostatočnou možnosťou úspechu vo veci samej, aby to odôvodňovalo vydanie predbežného opatrenia.” 

Sudca tiež nariadil, aby sa uskutočnilo “pojednávanie o stave veci”, na ktoré sa musia dostaviť obaja advokáti “.”Toto pojednávanie je naplánované na 22. septembra. 

Republikánski predstavitelia štátu Missouri sa pripojili k viac ako desiatke ďalších štátov, ktoré zakázali mrzačenie detí v mene “potvrdenia pohlavia".”V marci generálny prokurátor Andrew Bailey reagoval na whistleblowera správu o skrytých hrôzach takzvanej “gender-affirming care” prostredníctvom oznámil núdzové nariadenia, v ktorých objasnil, že takéto lekárske zásahy na maloletých porušujú “štátny zákon o experimentálnych zásahoch na zmenu pohlavia,” ktoré zároveň označil za “nehumánne vedecké experimenty.”

O necelý mesiac neskôr Bailey zverejnil nariadenia, ktoré obsahovali prvé štátne obmedzenia lekárskych zásahov u dospelých osôb so zmenou pohlavia. Usmernenie podporuje “psychoterapiu… namiesto akýchkoľvek chemických alebo chirurgických zásahov” pre osoby so zmäteným pohlavím.  

Takéto opatrenia sú však povolené len po splnení veľmi špecifických požiadaviek na dokumentáciu a posúdenie, pričom sa naďalej sleduje, či sa nezlepšila rodová dysfória, čo môže spôsobiť ústup od lekárskeho zásahu. Príkaz – ktorý je účinný od 27. apríla 2023 do 6. februára 2024 – bol vydaný pred podpisom guvernéra SB 49, ktorý teraz úplne zakazuje takéto zásahy pre deti mladšie ako 18 rokov. Príkaz generálneho prokurátora’sa stále vzťahuje na dospelých so zmäteným pohlavím.

Celkovo 15 štátov zakázalo lekárske zákroky u neplnoletých so zmäteným pohlavím, zatiaľ čo tri ďalšie túto prax obmedzili. Sedem ďalších má zákazy buď zablokované na súde, alebo zostávajú na prerokovanie v jednej zo zákonodarných komôr. Zistilo sa, že blokátory pohlavného dospievania, hormóny na kríženie pohlaví a operácie vedú k pretrvávajúcim problémom s duševným zdravím, ako aj k vzniku fyzických problémov vrátane zvýšenej suicidality, srdcového infarktu and mŕtvica a neplodnosť.

RELEVANTNÉ

Psychiatrička ukazuje Dr. McCulloughovej, ako môžu rodičia ochrániť svoje deti pred genderovou ideológiou 

20 republikánskych generálnych advokátov podalo spis, v ktorom vyhlásili, že zásahy proti transrodovým osobám sú ‘experimentálne’ 

Federálny súd rozhodol, že Alabama môže chrániť deti pred transrodovými zákrokmi, liekmi

Zdroj: lifenews.sk