Choď na obsah Choď na menu
 


Rozhodnutie vyvesiť dúhovú vlajku prišlo pred sobotným bratislavským pochodom Pride, ktorý sa začne o 13.00 h na Hviezdoslavovom námestí. Nad hlavným vchodom slovenskej centrály spoločnosti Billa veje dúhová vlajka. To, že nejde o osobnú iniciatívu, ale o vedomú marketingovú stratégiu, Refresheru potvrdil PR špecialista spoločnosti Marek Kravjar. Billa je podľa jeho stanoviska obrazom pestrého sveta.

Billa sa týmto krokom rozhodla symbolicky podporiť svojich kolegov a kolegyne z LGBTI+ komunity počas Pride týždňa.

V stanovisku reťazca píšu: „Rozmanitosť podnecuje kreativitu a tá nás všetkých posúva vpred. V našej spoločnosti je dôležitá kultúrna a národná rôznorodosť, pestrosť náboženského presvedčenia a vyznania, rovnoprávnosť medzi pohlaviami a v neposlednom rade akceptácia a podpora ľudí, ktorí sa narodili s inou než heterosexuálnou orientáciou. Byť v tolerantnom prostredí však nie vždy znamená mať aj pocit bezpečia.“

 

Rozhodnutie vyvesiť dúhovú vlajku prišlo pred sobotným bratislavským pochodom Pride, ktorý sa začne o 13.00 h na Hviezdoslavovom námestí. Na jednodňovom festivale vystúpia okrem rečníkov aj hudobní interpreti vrátane víťaza československej superstar Adama Pavlovčina. Záštitu nad Pride prevzal primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Zdroj: refresher.sk