Choď na obsah Choď na menu
 


Vláda kanadskej provincie Quebec oznámila, že na boj proti “homofóbii a “transfóbii”vyčlenila 23,7 milióna dolárov.

V Quebecu v súčasnosti vládne strana Coalition Avenir Quebec (CAQ), ktorá je označovaná za “stredopravú” a “konzervatívnu.”Napriek tomu ministerka pre postavenie žien Martine Bironová prisľúbila financovanie “komunitného prostredia LGBT” a údajné “uznanie sexuálnej a rodovej rozmanitosti.”

Bironová uviedla, že tento plán má bojovať proti nenávistným prejavom a urobiť Quebec otvorenejším a prívetivejším.

“Chcem, aby tento plán bol odpoveďou, spôsobom, ako pracovať proti nárastu násilia, nárastu zastrašovania, nárastu netolerancie,” uviedla.

Georges Buscemi, predseda montrealskej organizácie Campagne Québec-Vie, povedal, že tvrdenia o násilí sú značne prehnané.

“Vytvárajú dojem, že ľudia sa bijú v uličkách rozbitými fľašami,” povedal. “V skutočnosti sa deje to, že dochádza k nátlaku proti indoktrinácii LGBT v školách.”

Buscemi povedal, že quebecká vláda pravdepodobne naráža na jeden incident v Montreale, pri ktorom študenti strednej školy strhli vlajku hrdosti.

“Môže ísť aj o reakciu proti pochodom za rodičovské práva,” povedal s odkazom na pokojné Pochod milióna ľudí za deti, ktorý sa konal v októbri.

RELATED: Tínedžeri z Quebecu, ktorí pošliapali vlajku LGBT ‘pride’ v škole, čelia obvineniu z trestného činu: správa

To, že tento plán prichádza od údajne pravicovej strany, Buscemiho neprekvapuje.

“Quebec je vo všeobecnosti ľavicový. Dokonca aj takzvané “pravicové strany” sú v akomkoľvek objektívnom pohľade na veci naľavo od stredu,” povedal. “Quebecká vláda posledných niekoľko desaťročí stojí na čele týchto progresívnych projektov a týchto záležitostí.”

Jednou z hrozieb pre pro-LGBT hegemóniu Quebecu”je imigrácia, o ktorej Buscemi predpokladá, že bude cieľom prichádzajúcich vzdelávacích programov.

“Títo noví prisťahovalci, títo ľudia, ktorí ešte úplne nepochopili a neboli dostatočne indoktrinovaní, musia byť naozaj rýchlo naučení,”povedal Buscemi sarkasticky. “Takže potrebujeme viac peňazí napumpovaných do týchto rôznych subjektov, ktoré sa potom budú rozfukovať”pravdepodobne v celom vzdelávacom systéme.”

Buscemi povedal, že “prostriedky z komunitného prostredia” pravdepodobne idú organizáciám, ktoré sa zameriavajú na indoktrináciu detí LGBT.

“To, čo robia, sú návštevy škôl,” vysvetlil. “Šetria školy. Sú to akési reketové akcie, keď prídu do školy a povedia: ‘Prijmete nás a zaplatíte nám, aby sme prišli?" ’ A ak [predstavitelia školy] povedia nie, tak potom majú problém.”

23,7 milióna dolárov bude rozdelených počas nasledujúcich piatich rokov rôznym organizáciám v celej provincii. Takmer polovica je určená pre “komunitné skupiny”, ktoré majú v rozpočte spolu získať 11 miliónov dolárov.

Alarmujúcich 4,6 milióna dolárov pôjde na “uznanie sexuálnej a rodovej rozmanitosti” a ďalších 1,6 milióna dolárov je určených na “posilnenie súdržnosti a účinnosti opatrení.”

Podľa federálne financovanej Kanadskej vysielacej spoločnosti (CBC) sú aktivisti napriek tomu nespokojní kvôli tomu, že quebecká vláda mešká so zavedením označenia pohlavia X na provinčné preukazy totožnosti.

Zdroj: lifenews.sk