Nová štúdia o vedľajších účinkoch operácií na zmenu pohlavia transsexuálov opäť odhalila, že sa práve nachádzame uprostred najväčšieho lekárskeho škandálu posledných niekoľkých storočí. Štúdia, ktorú uskutočnili výskumníci z Floridskej univerzity a zdravotníckej neziskovej organizácie Brooks Rehabilitation, zistila, že 81 % osôb, ktoré v posledných piatich rokoch podstúpili operáciu zmeny pohlavia, uviedlo, že v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch pociťujú bolesť už len z bežného pohybu - a že sa prejavujú aj mnohé ďalšie vedľajšie účinky.

Toto neprekvapuje tých z nás, ktorí počúvajú svedectvá ľudí, ktorí sa zbavili zmeny pohlavia, ako napríklad Chloe Cole, ako aj iných, ktorí išli pod nôž, napríklad Scotta Newgenta (ktorý nedávno v mojom podcaste opísal desivé zážitky po operácii). Dr. Meryl Alappattu, profesorka fyzioterapie na Floridskej univerzite, hovorila o svojich predbežných zisteniach na súkromnom online seminári, o ktorom informoval denník Daily Mail. Úplná správa bude zverejnená neskôr v roku 2023 a uvádzané zistenia sú desivé. V štúdii sa zistilo, že tí, ktorí podstúpili operáciu zmeny pohlavia, mali problémy s močovým mechúrom, bolesti pri pohlavnom styku a ďalšie závažné problémy.

“Existuje vysoké percento hlásiacich bolesti pohybového aparátu, ťažkosti s pohybom a dysfunkciu panvového dna,” uviedla Alappattu. “Pokiaľ ide o získavanie informácií súvisiacich s účinnosťou týchto typov liečby … máme pred sebou ešte veľa práce. Ako uviedol denník Daily Mail:

Chirurgické úpravy mužských a ženských pohlavných orgánov tak, aby zodpovedali pohlavným orgánom opačného pohlavia — známe ako vaginoplastika a faloplastika — sú všeobecne chápané ako náročné a problematické zákroky. Ženy, ktoré sa menia na mužov, sa môžu rozhodnúť pre konštrukciu penisu z tkaniva odobratého z ich rúk, hoci tento zákrok je tiež zložitý a výsledok sa stále výrazne líši od biologického penisu. Odstránenie prsníkov žien, ktoré prechádzajú na mužov, je jednoduchšie, ale tiež môže viesť k bolesti, infekciám a takým problémom, ako je praskanie stehov, najmä u pacientov s nadváhou.

Toto’nie je celkom presné — aspoň v Severnej Amerike. Takzvaná “rodovo afirmatívna starostlivosť” sa neopisuje ako “náročná a problematická”, ale ako jednoduché a účinné riešenie rodovej dysfórie, ktoré nemôže spochybniť nikto z lekárskeho, politického ani akademického prostredia. Ak to urobia, ohrozia tým kariéru, a preto sa v Kanade o týchto zákrokoch vôbec verejne nediskutovalo.

Vedci skúmali 21 ľudí identifikujúcich sa ako nebinárni alebo transrodoví vo veku od 20 do 20 rokov, ktorí v posledných piatich rokoch podstúpili zákrok nožom. Väčšina z tých, ktorí sa zúčastnili na štúdii, podstúpila vaginoplastiku alebo mastektómiu. Zistili, že 57 % z nich považuje pohlavný styk za bolestivý, 81 % pociťuje akútnu bolesť ramien, panvy, hrudníka, slabín a spodnej časti chrbta (niekedy aj roky po zákrokoch) a 29 % trpí “inkontinenciou moču alebo častou a naliehavou potrebou ísť na záchod.”

Alappattu zdôraznil, že na hlbšie pochopenie vedľajších účinkov je potrebný ďalší výskum a že hoci fyzioterapia môže v niektorých prípadoch zmierniť “poškodenie”, nie je jasné, ako sa dá riešiť dlhodobé poškodenie. Mnohí z tých, ktorí podstupujú tieto operácie a uverili “jednoduchému riešeniu” pohľadu na “liečbu potvrdzujúcu pohlavie” presadzovanú hnutím LGBT a ich progresívnymi spojencami, sú šokovaní, keď zistia, že zmena pohlavia nie je taká jednoduchá, ako sa propaguje. Odborníčka z Floridskej univerzity Dr. Alexandra Hillová na súkromnom stretnutí povedala, že mnohí pacienti sú prekvapení, ako dlho trvá liečebný proces. Ako uviedol Mail:

Tak isto mnohí ľudia, ktorí si nechajú vytvoriť neovagínu, sú prekvapení, keď zistia, že si musia do kanála zavádzať ‘dilatátor’ až hodinu každý deň po operácii. Bez použitia dilatátora, ktorý pripomína sexuálnu hračku, sa môže neovagína postupne skracovať do hĺbky, povedal doktor Hill. Niektoré transsexuálne ženy ich musia používať do konca života. ‘To’si veľa ľudí neuvedomuje,’ dodala.

Reklamácia Mail’s tiež zopakovala to, na čo som na tomto mieste upozorňoval už mnohokrát: že tí, ktorí v mladom veku začnú užívať hormóny na kríženie pohlavia a blokátory puberty, pravdepodobne nebudú schopní zažiť “v dospelosti akýkoľvek druh sexuálneho potešenia,” ako aj eliminovať prirodzenú plodnosť. Stručne povedané, tento lekársky experiment vytvorí tisíce mladých ľudí, ktorým rodičia a lekári umožnia urobiť rozhodnutie, ktoré im potenciálne zabráni zažiť sexuálne potešenie alebo mať deti skôr, ako budú dosť starí na to, aby mohli voliť alebo si kúpiť nápoj.

Zdroj: lifenews.sk