Choď na obsah Choď na menu
 


Konzervatívni americkí komentátori Matt Walsh a Ben Shapiro z vplyvného denníka The Daily Wire zareagovali na rozhodnutie NHL, ktoré vyhlásilo podporu transorodovým hráčom.

 

Obaja komentátori si vzali na mušku ligu NHL po tom, čo na Twitteri napísala: „Trans ženy sú ženy. Trans muži sú muži. Nebinárna identita je skutočná.” Táto odpoveď vyvolala tisíce reakcií od ľudí, ktorí podporujú aj odmietajú stanovisko NHL. Tweet prichádza uprostred prebiehajúcej ostrej diskusie o účasti trans športovcov v športe.

Podľa Daily Wire, sa zápas  konal v sobotu a nedeľu a organizoval ho Team Trans Ice Hockey, ktorý sám seba opisuje ako „vôbec prvý hokejový tím zložený výlučne z transrodových športovcov”. Zdá sa, že profesionálna hokejová konfederácia je poslednou z hlavných športových líg, ktorá sa rozhodla prejaviť podporu, a to napriek fanúšikovskej základni, ktorá s tým takmer určite nesúhlasí.

„NHL sa stáva poslednou organizáciou, ktorá sa totálne ponížila kvôli tomu, aby sa zapáčila ľuďom, ktorí nie sú ich zákazníkmi a nikdy nimi nebudú,” napísal Walsh na Twitteri.

Shapiro zase žasol nad “zúfalou snahou ligy dokázať svoju profesionalitu”: “Je úžasné sledovať, ako športové ligy, ktoré sa spoliehajú na mimoriadne výkony biologických mužov (ako aj na sledovanosť nepomerne väčšieho počtu mužských divákov), papagájujú idiotské anti-biologické odpadky woke ,” napísal Shapiro.

Liga zverejnila túto správu na podporu podujatia s názvom Team Trans Draft Tournament, ktoré sa konalo cez víkend v Middletone v štáte Wisconsin a zúčastnili sa ho len trans a nebinárni hráči.

„NHL je hrdá na to, že môže podporiť uplynulý víkendový turnaj Team Trans Draft Tournament v Middletone, Wisconsin,” píše sa v ďalšom tweete NHL. „Bol to prvý zápas zložený výlučne z transrodových a nebinárnych hráčov, na ktorom sa zúčastnilo približne 80 ľudí! “

NHL si na Twitteri vyslúžila ďalšie posmešky predtým, ako vypli odpovede. „Ak sú trans muži mužmi, prečo nehrajú len v mužskej lige?” pýtal sa @midnightmitch.

Ostatné športové ligy sa do trendu LGBT pustili naplno. Vyšetrovanie National Review zistilo, že najmenej 20 z 30 tímov Major League Baseball podporovalo alebo financovalo skupiny, ktoré obhajujú alebo sa priamo podieľajú na zmene pohlavia detí. NFL, ktorá tento rok predstavila svoju prvú transrodovú roztlieskavačku Justine Lindsayovú z tímu Carolina Panthers, vydala minulý rok reklamu na podporu Carla Nassiba, prvého aktívneho hráča, ktorý sa priznal k homosexualite.

„Rodina NFL je hrdá na Carla, že sa dnes odvážne podelil o svoju pravdu,” povedal komisár NFL Riger Goodell. “Na reprezentácii záleží. Zdieľame jeho nádej, že jedného dňa už nebudú vyhlásenia ako jeho hodné pozornosti, pretože smerujeme k úplnej rovnosti pre LGBTQ+ komunitu. Carlovi želáme v nadchádzajúcej sezóne veľa šťastia.”

NBA zrušila zápas All-Star v roku 2017 v meste Charlotte v štáte New York po tom, ako zákonodarcovia štátu Tar Heel prijali zákon zakazujúci biologickým mužom používať ženské verejné toalety.

O konzervatívnom moderátorovi Mattovi Walshovi sme nedávno písali v spojitosti s jeho dokumentom, v ktorom hľadá odpoveď na otázku „Čo je žena ?,“ pýta sa rôznych ľudí vrátane politikov, pediatra, psychiatra,  rodinného a manželského terapeuta, odporcu transgenderových lekárskych prechodov pre neplnoleté osoby či chirurga, ktorý sa špecializuje na operácie na zmenu pohlavia. Odpoveď však nikdy nebola jednoznačná. Walsh diskutuje aj o termínoch ,,nebinárny” a ,,transrodový”. V dokumente sa hovorí o operáciách na zmenu pohlavia, blokátoroch puberty, transrodovej mládeži a transrodových športovcoch v ženskom športe. (viac v článku)

Zdroj: hlavnespravy.sk