Choď na obsah Choď na menu
 


Základná škola v Saticoy (financovaná z verejných prostriedkov) nechala aktivistov zorganizovať pre deti veľké zhromaždenie “na podporu Pride”, teda LGBTI komunity. Deťom predvádzali rôzne aktivity, vrátane čítania príbehov o rodinách s trans rodičmi a podobne. Pred školou sa zhromaždili nahnevaní rodičia, upozorňuje exminister školstva Juraj Draxler

Príbeh vzbudil značnú pozornosť v médiách. Skupina rodičov začala školu bojkotovať a podujatie Pride označila za “indoktrináciu” a nevhodné pre deti. Oponenti prišli podporovať Pride nehľadiac pritom na dobro detí a ich zdravý vývoj.

Niektorí, ktorí vystúpili proti akcii na škole uviedli, že nemajú nič proti aktivitám na podporu “inakosti”, ale do nepríčetnosti ich vytočil formát podujatia, teda pomerne agresívne propagandistický a fakt, že sa to dialo pre malé deti na základnej školy. Čiže aj liberálnym osobám prišla táto akcia zlá, nevhodná a príliš propagandistická.

“Faktom ale je, že takéto vojny nie sú vôbec ojedinelé a stále sa zintenzívňujú. Naivná propaganda aj našej kaviarne v štýle “tu sme zaostalí, Západ má tieto veci vyriešené” totiž naozaj nezodpovedá realite,” konštatuje Juraj Draxler.

Liberálnu agendu pretláčajú tvrdo, aj medzi najmenšie deti, rôzny aktivisti, pre ktorých sú okrem iného konfrontácie doslova biznisom. A začína to znepokojovať naozaj veľa ľudí.

“Mňa osobne zaujal pred rokmi komentár poprednej britskej novinárky G. Tettovej (Financial Times), žijúcej v USA. Asi by ju nikdy predtým nenapadlo riešiť túto tému, ale aj ona bola šokovaná v momente, keď jej maloletej dcére spolužiaci hovorili, že je nemoderná, lebo odmieta experimentovať a drží sa toho, že sa jej páčia chlapci. A nie je to len záležitosť USA. Keďže si z času načas prezerám rôzne časti francúzskych médií, od ľavicových po tradične konzervatívne, vidím, ako to mimo hlavného prúdu začína pri týchto témach vrieť aj tam. A súdiac podľa rastúcej popularity konzervatívnych kanálov v Británii, aj množiacich sa konfrontácií okolo týchto tém v hlavnom prúde, aj tam začína byť populácia znepokojená až šokovaná, čo sa to vlastne tak intenzívne stále rozoberá,” všíma si Draxler.

V závere exminister konštatuje: ôPre nás by tieto témy NEMALI byť ústrednými. Máme zatiaľ dosť iných problémov (aj keď súvisiacich). Ale rovnako platí, že sa rozhodne treba ohradiť, ak niekto robí údajnú známku modernosti a vyspelosti z bezduchého preberania čoraz bizarnejších metód, nástrojov a príbehov na podporu čoraz bizarnejšie definovanej “inakosti”.”

V Texase sa postavili na ochranu detí

Spomínané protesty pred školou nie sú jediným zaujímavým momentom. Republikánsky guvernér Texasu Greg Abbott v piatok podpísal návrh zákona o “zákaze liečby transrodových maloletých”.

Podpísal zákon, ktorý v skutočnosti nezakazuje liečbu ale  zdravotníckym pracovníkom zakazuje predpisovať hormonálne blokátory alebo uskutočňovať operácie na zmenu pohlavia osobám mladším ako 18 rokov. Do platnosti vstúpi 1. septembra. Výnimkou sú maloletí, ktorí už podstupujú hormonálnu liečbu.

Abbottov republikánsky kolega a guvernér Floridy Ron DeSantis podpísal podobný návrh zákona v máji. Texas a Florida sú druhým a tretím najľudnatejším štátom USA a v posledných mesiacoch podobné zákazy vydalo viac ako tucet štátov pod vedením republikánov.

Zdroj: hlavnespravy.sk