Choď na obsah Choď na menu
 


a mal na sebe tričko s biblickým veršom

Kresťanský otec 11 detí prišiel o prácu vo veľkej korporácii v Iowe za to, že sa odmietol zapojiť do aktivít LGBT “pride” v práci a zdieľať svoj nesúhlas s agendou LGBT.

Corey Cunningham z Davenportu v Iowe prišiel o prácu v korporácii Eaton, obrovskej spoločnosti zaoberajúcej sa riadením energetiky, ktorá v roku 2022 dosiahla tržby v hodnote 20,2 miliardy dolárov. Mal za sebou pozitívne hodnotenia zo strany spoločnosti a získal aj certifikát, ktorý zvyšoval jeho schopnosti manažéra kvality.

Otec 11 detí “dostal výpoveď po tom, čo mal na sebe tričko s biblickým veršom spochybňujúcim hnutie LGBT uprostred opakovaných firemných kampaní za začlenenie,” podľa denníka The Sentinel, ktorý ako prvý priniesol tento príbeh a preskúmal podpornú dokumentáciu.

Štyridsaťročný zamestnanec “vyjadril rozčarovanie, keď vyšší manažéri na jeho pracovisku presadzovali viaceré iniciatívy na začlenenie LGBT, ako napríklad vyvesenie dúhovej vlajky pred objektom popri americkej vlajke a vlajke štátu Iowa,” The Sentinel reported.

V júni tiež odmietol nosiť modré a hnedé oblečenie na podporu transgender ideológie.

Problémy sa pre Cunninghama vystupňovali po tom, ako využil deň uvoľneného dress code a obliekol si tričko, ktoré citovalo Príslovia 16,18 a hovorilo “pýcha ide pred záhubou, arogantný duch pred pádom.”

Správca ľudských zdrojov sa stretol s Cunninghamom, aby s ním prediskutoval údajné sťažnosti týkajúce sa košele.” Údajne nosil túto košeľu už predtým a koncom augusta po jej opätovnom nosení prišiel o prácu.

Dokument, ktorý si prezrel The Sentinel, Cunninghamovi povedal, že “v budúcnosti nesmie nosiť toto tričko ani žiadne iné tričko, ktoré znevažuje skupinu zamestnancov.”

Spoločnosť tiež odmietla jeho následné žiadosti o náboženské prispôsobenie vrátane jeho nesúhlasu s používaním niekoho“preferovaných zámen.”

The Sentinel informoval:

Cunningham 27. júla predložil žiadosť o náboženské prispôsobenie, v ktorej konkrétne žiadal, aby mohol nosiť odev “reprezentujúci Boha a jeho slovo”, aj keď ostatní zamestnanci sú “vyzývaní, aby nosili odev”, ktorý komunikuje ich presvedčenie, čo je odkaz na tričká “pride” spoločnosti Eaton, ktoré boli nedávno ponúknuté zamestnancom zariadenia. Taktiež požiadal, aby nikdy nebol nútený nazývať osoby inými zámenami ako tými, ktoré sa vzťahujú na “pohlavie, s ktorým sa biologicky narodili”, pretože “vedome povedať niečo iné by znamenalo klamať.”

Pred prepustením spoločnosť Cunninghamovi povedala, že “rešpektovanie želania jednotlivca’v súvislosti s používaním zámen nie je klamstvo.” The Sentinel uviedol, že Cunninghamovi bolo tiež povedané, že “nepoužívanie preferovaných zámen by bolo porušením zákonov o občianskych právach,” parafrázujúc dokumentáciu, ktorú výstup preskúmal.

Eaton v utorok ráno neodpovedal na e-mail od LifeSiteNews, ktorý žiadal o komentár k obvineniam uvedeným v príbehu The Sentinel a či spoločnosť môže poukázať na konkrétny zákon, ktorý stanovuje, že zamestnanci musia používať niekoho’preferované zámená.”

LifeSiteNews sa tiež opýtala, či sa spoločnosť plánuje situáciou ďalej zaoberať a či plánuje preskúmať spôsoby, ako rešpektovať práva nábožensky založených zamestnancov.

Hovorkyňa povedala pre The Sentinel “ceremónie alebo podujatia v rámci mesiaca hrdosti” sú dobrovoľné.

“V spoločnosti Eaton si ceníme inklúziu a rozmanitosť a nebudeme tolerovať diskrimináciu alebo obťažovanie akéhokoľvek druhu na pracovisku,” uviedla hovorkyňa.

“Máme ambíciu byť vzorom inklúzie a rozmanitosti v našom odvetví—miestom, kde na každom záleží, miestom, kam každý patrí,”uvádza generálny riaditeľ spoločnosti v citáte na webovej stránke korporácie.

V ďalšej časti “Inclusion” časti webovej stránky sa uvádza, že cieľom spoločnosti je zvýšiť podiel žien a zamestnancov z radov menšín, čo nepriamo znamená znížiť počet bielych mužov v spoločnosti, na čo Cunningham vo svojich komentároch upozornil.

Cunningham povedal, že nový dôraz na “rozmanitosť” a “inklúziu” v ňom zanechal pocit vylúčenia.

“Zdá sa mi, že ak ste biely muž, na vašom názore nezáleží tak veľmi ako na názore všetkých ostatných”pretože ste”väčšina, nie menšina,” povedal pre The Sentinel. “To”nie je demografická skupina, o ktorú sa usilujú. Takže keď hovoria o inklúzii, hovoria o všetkých ostatných’demografických skupinách, nie o tej vašej.”

Zdroj: lifenews.sk