Choď na obsah Choď na menu
 


New York 7. septembra 2019

Kresťanskú političku vyšetruje polícia, pretože zdieľala verše z Biblie o homosexuáloch na sociálnej sieti Facebook

 

Členka parlamentu vo Fínsku Päivi Räsänen skritizovala evanjelickú luteránsku cirkev za jej účasť na Pride pochode v Helsinkách, pričom zverejnila pasáž z Biblie. Teraz ju vyšetruje polícia.

 

Politička na sociálnej sieti napísala: „Ako môže byť základ doktríny Cirkvi, Biblia, v súlade s vyvyšovaním hanby a hriechu ako predmetu hrdosti?“

K tomu pripojila fotku citátu z Biblie z Listu Rimanom 1 :24-27:

 

„Preto ich Boh vydal nečistote podľa žiadostí ich srdca; a tak hanobili svoje vlastné telá tí, čo Božiu pravdu zamenili za lož, uctievali stvorenia a slúžili radšej im ako Stvoriteľovi, ktorý je zvelebený naveky. Amen.

Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam. Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený. A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť. Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie.“ (Rim 1;24-27)

Následkom tohto statusu údajne začala fínska polícia vyšetrovanie kvôli „nenávistnej reči“ Räsänenovej, členke Kresťanskej demokratickej strany a bývalej ministerky vnútra, uvádzajú Fox News.

„Predbežné vyšetrovania už boli ukončené. Polícia poskytne bližšie informácie, keď bude vyšetrovanie ukončené alebo predložené žalobcovi, ktorý sa rozhodne, či vznesie obvinenie. Viac informácii nateraz nebudeme poskytovať,“ uviedol Pekka Hätönen, zodpovedný za vyšetrovanie v rámci Policajného oddelenia v Helsinkách, uvádzajú Helsinki Times.

Nebojácna pro-life politička Räsänenová vyvolala kontroverziu už v roku 2013 po tom, čo naznačila, že jej krajina je viac zameraná na ochranu zvierat ako na ochranu nenarodených detí.

„Zákon o ochrane zvierat poskytuje lepšiu ochranu zvieratám, ktoré majú byť uspaté, než zákon o potrate poskytuje nenarodenému dieťaťu,“ uviedla počas služby v Luteránskej cirkvi.

„Je zakázané spôsobiť zvieraťu bolesť, keď ho zabíjajú, ale nikto sa neodváži čo i len diskutovať o bolesti dieťaťa pri potrate. Potrat je obhajovaný na základoch, že plod nie je ľudská osoba, aj napriek tomu, že je biologickým ľudským jedincom už od momentu počatia.“

Reagujúc na správy, že môže byť za uvedenie biblickej pasáže vyšetrovaná, politička na Twitteri uviedla: „Nebojím sa o seba, verím, že sa táto vec nedostane pred štátneho zástupcu…Avšak znepokojuje ma, že ak bude Biblia citovaná ´menej známymi´ osobami, môže to byť považované za nezákonné. Verím, že to nepovedie kresťanov k seba-cenzúre.“

Autor Rod Dreher pre The American Conservative povzbudil političku, „aby zostala silná.“

„Vo Fínsku, keď sa viac menej dotazujete, či by cirkev mala schvaľovať homosexuálny Pride pochod, môže Vás začať vyšetrovať polícia,“ napísal Dreher. „Ak by ste to urobili v Spojených Štátoch, polícia by Vás neotravovala, ale podľa toho, čím si zarábate, by takéto komentáre mohli viesť k prepusteniu z práce a zničenieu kariéry. A tak mi povedzte: s uplatňovaním takejto sociálnej kontroly, akí slobodní vlastne sme v skutočnosti?“

Zdroj: hlavnespravy.sk