Choď na obsah Choď na menu
 


Keď kanadské provincie robia kroky na podporu minimálnych rodičovských práv, silné hnutie LGBT a ich spojenci sa podľa predpovedí púšťajú do akcie. V Novom Brunswicku “obhajca detí a mládeže” (a bývalý liberálny poslanec) vyhlásil, že politika premiéra Blaina Higgsa” je pravdepodobne nezákonná. V Saskatchewane, kde premiér Scott Moe zaviedol politiku vyžadujúcu súhlas rodičov s “prechodom do spoločnosti” pre deti mladšie ako 16 rokov, podalo Centrum UR Pride pre sexualitu a rodovú rozmanitosť na Saskatchewanský kráľovský súd”žalobu, v ktorej žiada, aby sudca túto politiku zrušil. 

Keďže New Brunswick, Saskatchewan a Manitoba podporujú politiku rodičovských práv, minister školstva Ontária’ naznačil svoju podporu a líder federálnych konzervatívcov Pierre Poilievre, ktorý sa v súčasnosti pohybuje vysoko v prieskumoch, tiež vyhlásil, že podporuje rodičovské práva, LGBT aktivisti stupňujú kampaň strachu, ktorej cieľom je a) démonizovať tých, ktorí chcú zapojiť rodičov do zásadných diskusií o ich deťoch, a b) trvať na tom, že táto politika bude mať doslova za následok mŕtve kanadské deti. Túto kampaň umožňuje kanadská tlač, ktorá plne podporuje všetky aspekty agendy LGBT. Obavy aktivistov ešte zhoršila skutočnosť, že ako sa ukazuje, mnohí kanadskí rodičia sú celkom spokojní s politikou, ktorá s nimi nezaobchádza tak, ako keby boli nebezpečné pre svoje vlastné deti. 

Podľa Benneta Jensena, riaditeľa lobistickej skupiny LGBT a spoluprávneho poradcu v súdnom konaní proti vláde Saskatchewanu: “Táto politika je na prvý pohľad protiústavná. Je tu aj’ľudskejšia reakcia, ktorá spočíva v tom, že stavia rodovo odlišných študentov do pozície skutočného rizika. Vieme, že ak sa umožní, aby táto politika vstúpila do platnosti, zažijú ujmu." ”  

Titulok, ktorý zvolila spoločnosť Global News, bol ešte výstižnejší: “‘Život alebo smrť’: ” Čo sa’nepíše? Nebezpečenstvo pre tieto deti zrejme hrozí od ich rodičov – napriek tomu sa im nepodarilo nájsť nikoho, kto by to skutočne dosvedčil. Samozrejme, malo by byť samozrejmé, že právne mechanizmy na pomoc deťom, ktoré sú skutočne v nebezpečenstve, už existujú a možno ich využiť. O to tu však nejde. Ide o to, že školy oboznamujú deti s témami LGBT a tajne ich sociálne transformujú bez toho, aby o tom vedeli ich rodičia, ktorí ich poznajú oveľa lepšie a milujú ich od narodenia. LGBT aktivisti v podstate tvrdia, že by sa malo štandardne predpokladať, že školský personál a pro-LGBT poradcovia sa starajú o chlapcov a dievčatá viac ako ich matky a otcovia. 

A ako poznamenali viacerí komentátori, táto kampaň strachu je v skutočnosti nebezpečná práve pre deti, za ktoré údajne hovoria:

Trudeauova vláda, ako sa dalo očakávať, rozdúchava strach na plné obrátky. “Krajne pravicové politické subjekty sa snažia prekonať samy seba s typmi krutosti a izolácie, ktoré môžu spôsobiť týmto už aj tak zraniteľným ľuďom,” povedal Trudeau v reakcii na politiku Nového Brunšviku. Ministerka kabinetu Marci Ienová tiež novinárom povedala, že Trudeauova vláda sleduje, čo sa deje. “Toto je situácia, v ktorej ide o život alebo smrť, a nie je to o tom, čo si myslím ja—hľadí sa na čísla,”tvrdila Ienová. 

Má zmysel, že sa LGBT aktivisti obracajú na súdy –tam môžu mať väčšie šťastie ako na rodičov. Podľa Angusa Reida si nadpolovičná väčšina 78 % Kanaďanov myslí, že rodičia by mali byť informovaní o sociálnej transformácii. V domácnostiach s deťmi do 18 rokov je to až 82 %. Rovnaký názor má aj 69 % tých, ktorí v posledných voľbách volili liberálov. To nie sú, ako by si Trudeau myslel, krajne pravicoví aktéri. A ak sa rozhodne kandidovať proti rodičom v ďalších voľbách a Konzervatívna strana sa skutočne udrží, Kanaďania môžu Trudeauovi konečne povedať, čo si myslia o tomto pohŕdaní väčšinou z nich.  

Zdroj: lifenews.sk