Havajské ministerstvo zdravotníctva (DOH) odporučilo zamestnancom a absolventom Havajskej univerzity, aby nedokumentovali status “LGBTQ+” mladých ľudí, s ktorými pracujú, s cieľom utajiť tieto informácie pred rodičmi.

Fox News nedávno získali prostredníctvom žiadosti podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám (FOIA) školiacu prezentáciu s názvom “Affirming practice with LGBTQ+ youth, ”ktorá bola 5. mája prezentovaná zamestnancom a postgraduálnym študentom na univerzite’Center for Cognitive Behavior Therapy (Centrum kognitívnej behaviorálnej terapie) členmi Výboru pre bezpečné priestory havajského DOH’s Child and Adolescent Mental Health Division’s.

“Dávajte si pozor na to, čo dokumentujete - rodičia môžu mať k informáciám prístup,” podľa Fox News sa v prezentácii uvádzalo na slajde o dôvernosti informácií.

“VŽDY by malo byť na rozhodnutí LGBTQ+ osoby’komu a kedy odhalí svoju orientáciu alebo identitu. Byť LGBTQ+ nie je bezpečnostným rizikom, ale byť odhalený by mohlo byť,”ten istý slajd znel a ďalej pripomínal divákom, aby “si boli vedomí havajského zákona o veku súhlasu s poskytovaním služieb duševného zdravia pre mladých ľudí od 14 rokov.”

Na otázku o opatrnosti týkajúcej sa dokumentovania informácií o “LGBTQ+” študentoch Kimberly Allenová, predsedníčka Výboru pre bezpečné priestory, pre Fox News povedala, “Keď povieme, ‘Dávajte si pozor na to, čo dokumentujete,’vyjadrujeme, že lekári by pri rozhodovaní o tom, aké slová použiť v dokumentácii, mali starostlivo zvážiť individuálnu situáciu mladého’človeka a prípadnú škodu, ktorá by mohla vzniknúť v dôsledku písania o identite mladého’človeka v zdravotnej dokumentácii.”

“Ak mladistvý nie je ‘Out’ svojim rodičom, ale prezradí svoju identitu svojmu terapeutovi, terapeut by mohol neúmyselne informovať rodičov, ak túto informáciu zdokumentuje v zdravotnej dokumentácii a ak rodič požiada o kópiu tejto dokumentácie,” pokračoval Allen.

Hawajské ministerstvo zdravotníctva upozornilo, že Hawaii’s zákon o súhlase maloletých umožňuje “mladistvým vo veku 14 rokov alebo starším”, aby “súhlasili s ambulantnými službami duševného zdravia bez súhlasu, vedomia alebo účasti svojich rodičov alebo zákonných zástupcov, a to po konzultácii a dohode s licencovaným terapeutom.”

Prezentácia na školení upozornila, že LGBTQ mládež na Havaji môže byť obklopená tými, ktorí odmietajú progresívny postoj štátu’k sexualite a rodovej identite, vrátane náboženských vodcov.

“Uvedomte si, že aj keď žijeme v liberálnejšom a afirmatívnejšom štáte, skúsenosti jednotlivcov’budú ovplyvnené ľuďmi v ich okolí, ktorí ich môžu odmietať (rodinní príslušníci, rovesníci, školský personál, náboženskí vodcovia, politici),” uvádza sa v prezentácii.

Prezentácia sa tiež zamerala na poučenie o tzv. typoch “predsudkov,” vrátane “heterosexizmu,” “cissexizmu,” “;homofóbia,” “transfóbia,” “toxická maskulinita,” “mikroagresia,” “mikrovalidácia,” “mikrourážky” a “mikroútok.”

Podľa Fox News prezentácia končila odkazmi na stránku ministerstva’“LGBTQ Safe Spaces”, ktorá obsahuje videá podporujúce začlenenie biologických mužov do dievčenských’ športov, adresár tzv.hawaii.gov/harmreduction/files/2023/06/G-ECHO-Gender-Affirming-Directory-1.pdf" target="_blank" rel="noopener">“poskytovateľov zdravotnej starostlivosti potvrdzujúcich pohlavie” a príručky o hormonálnej ‘zmene pohlavia.’”

Cieľom Výboru pre bezpečné priestory je “vytvoriť a udržať LGBTQ+ potvrdzujúci systém starostlivosti o duševné zdravie mládeže, ktorý podporuje inkluzívnu prax, nabáda k akceptujúcim postojom, operacionalizuje rozmanitosť a poskytuje vzdelávanie širšej komunite,” podľajeho webovej stránky.

Radikálni liberálni aktivisti stupňujú úsilie, najmä v školách, aby deti’zatajili pred rodičmi odhalenie ich rodovej zámeny, čo vyvoláva odpor rodičov.

V Kanade nedávno prorodinní protestujúci stretli s LGBT aktivistami, keď obyvatelia protestovali proti politike, ktorú vydala okresná školská rada Greater Essex County (GECDSB) a podľa ktorej rodičia nemajú byť informovaní, ak ich dieťa v škole zmení pohlavie.

Koncom júla šéf kalifornskej rady pre vzdelávanie povedala, že dostala vyhrážky smrťou voči sebe a svojim deťom po tom, ako pomohla zaviesť politiku, podľa ktorej musia školy informovať rodičov o rozhodnutí žiakov identifikovať sa ako opačné pohlavie.

Približne mesiac predtým boli pedagógovia z pásma stredozápadných štátov zastihnutí počas videohovoru, v ktorom sa rozprávali o tom, ako pomôcť udržať pohlavné’prechody detí“v tajnosti pred rodičmi a obísť štátne zákony.

Zdroj: lifenews.sk