Choď na obsah Choď na menu
 


Podľa Fox News, sa Silverberg takto rozhodol protestovať proti novým benevolentným „inkluzívnym” pravidlám kanadského vzpieračského zväzu. Tie totiž povoľujú účasť na súťaži v ženskej kategórii akémukoľvek mužovi, ktorý sa rozhodne identifikovať ako žena.

Benevolenciu pravidiel sa Silverberg rozhodol otestovať na vlastnej koži. Pokoril pritom rekord v tlaku na lavičke o vyše 42 kilogramov, keď zdvihol činku, ktorá dokopy vážila vyše 167 kilogramov. Dovtedajší rekord držal biologický muž po tranzícii Anne Andres, ktorý zdvihol takmer 125 kilogramov. Andres sa na pokorenie svojho rekordu díval osobne.

Silverberg, ktorý je už vyše desať rokov hlavným trénerom kanadského vzpieračského tímu, k lavičke nakráčal v mužskom oblečení. Nechal si narastenú bradu. Zdá sa, že organizátorom to vôbec neprekážalo. Dodajme, že Silverberg neoficiálne prekonal aj ženský svetový rekord.

Vo februári bola oficiálne zverejnená politika inklúzie transrodových osôb, v ktorej sa v podstate uvádza, že ak muž povie, že je žena, potom je všetko dovolené.

“Na základe týchto súvislostí a dostupných dôkazov sa odborná pracovná skupina domnievala, že trans športovci by mali mať možnosť zúčastňovať sa na pretekoch v pohlaví, s ktorým sa identifikujú, bez ohľadu na to, či podstúpili hormonálnu liečbu,” uvádza sa v dokumente.

Politika vychádzala z usmernení, ktoré poskytlo Kanadské centrum pre etiku v športe.

Organizácia, ktorá má v názve “etika” a tvrdí, že muži môžu súťažiť ako ženy, (ak chcú), je nezmysel.

Silverberg využil túto politiku a vyslal do športového sveta veľmi jasný odkaz, že biologickí muži majú pri súťažení v ženských športoch výhodu.

Zdroj: hlavnespravy.sk