Choď na obsah Choď na menu
 


Vedenie EÚ tlačí na to, aby členské krajiny podporovali LGBTI agendu a koncom roka chce predstaviť novú stratégiu ako to dosiahnuť. Eurokomisárka pre rovnosť Helena Dalliová dokonca napísala komentár, v ktorom varovala pred hnutiami podporujúcimi tradičnú rodinu 

Kde sú tie časy, keď celá Európa vyznávala normálne zdravé hodnoty bez rôznych úchyliek? Európska únia sa tento koncept snaží nahradiť zvrátenými liberálnymi hodnotami.

Eurokomisárka pre rovnosť Helena Dalliová so známymi osobnosťami ako Elton John napísala komentár pre britský denník The Guardian a franúzsky denník Le Monde, v ktorom sa venuje problematike LGBTI a iným menšinám.

V komentári píšu o tom, ako sú znepokojení tým, že sa počas koronakrízy zabudlo na LGBTQ + ľudí a na etnické menšiny. Ich práva sú podľa nich ešte viac pošliapavané. Sťažujú sa, že homosexuáli kvôli koronavírusu nemôžu organizovať dúhové pochody a  musia byť doma v izolácii, kde ich ostrakizujú aj samotní rodinní príslušníci.

Eurokomisárka Dalliová a spol. okrem toho upozorňuje na „silný protitlak“ v podobe hnutí proti rodovej rovnosti a za tradičnú rodinu.

V článku sa tiež zmieňujú o agentúre EÚ, ktorá vydala prieskum o LGBTQ +. Zúčastnilo sa na ňom 140 000 LGBTQ + ľudí. Odpovede vraj odhaľujú ich diskrimináciu.

Eurokomisárka preto žiada okamžité akčné plány na zlepšenie „práv“ LGBTQ+ ľudí. Podľa Dallioej by sme za práva pre menšiny a proti diskrimnácii mali bojovať s rovnakým nasadením ako v boji proti koronavírusu.

Vlády členských krajín EÚ podľa nej musia podporovať LGBTQ +ľudí a odstrániť diskrimináciu, ktorá ich stále obklopuje. Prijatie zákonov o rovnosti a nediskriminácii, národných akčných stratégií pre rozmanitosť, začlenenie a vytvorenie bezpečného prostredia sú vraj potrebné a nemôžu sa oneskoriť. Mali by sa zaviesť aj podporné programy pre rodičov LGBTQ + mládeže.

Ako informuje portál Euractiv.sk, Európska komisia plánuje zverejniť svoju prvú stratégiu rovnosti pre LGBTQ+ ľudí koncom tohto roka. V niektorých členských krajinách je situácia v miere diskriminácie a porušovania práv vraj horšia ako v iných.

Opäť sa potvrdzuje, že Európska únia sa snaží tlačiť jednotlivé krajiny do prijatia nadpráv pre LGBTI. Kým v západnej Európe už majú tieto zákony v platnosti, väčšina krajín strednej a východnej časti Európy ešte nie. A to sa snaží Európska komisia zmeniť.

Je preto na mieste otázka, či má zmysel zotrvávať v Európskej únii, ktorá sa z pôvodne ekonomického projektu zmenila na byrokratický a ideologický moloch.

Samuzel Gdovin

Zdroj:hlavnespravy.sk