Choď na obsah Choď na menu
 


Dúhoví, netolerantní predstavitelia agresívneho Slovenska útočia na mladú youtuberku za jej otázky na LGBTI pochode.

 Na instagramovom profile košického dúhového pochodu sa objavila správa, ktorá informuje o právnych krokoch proti Lívii, ktorá natočila reportáž na tomto pochode.

V sobotu 24. augusta sa v Košiciach konal dúhový pochod. Zúčastnilo sa ho zhruba sedemsto ľudí z komunity LGBTI. Cieľom bolo podľa organizátorov vytvorenie priestoru, v ktorom títo ľudia môžu verejne prežiť svoju identitu.

„Chceme, aby ľudia začali prežívať svoju identitu verejne, aby vyšli do ulíc a aspoň pre seba, ak nie pre ostatných, povedali – som gej, lesba, transrodový alebo bisexuálny človek. Aby si tak mohli naozaj zažiť svoju identitu v meste, nielen doma či niekde na internete,“ povedal pre novinárov riaditeľ Pride Košice Róbert Furiel.

Pochodu sa zúčastnil i štáb Kulturblogu. Jedna z jeho hlavných tvárí, Lívia Garčalová, chodila pomedzi mladých, pestro oblečených ľudí s mikrofónom pýtajúc sa ich, koľko pohlaví existuje a ďalšie otázky, na ktoré by mali ako účastníci kontroverzného pridu vedieť odpovedať.

Liberálna mládež chce s odstupom niekoľkých dní podať na Líviu trestné oznámenie.

Liberáli tento tlak nezvládli a festival PRIDE Košice vyhlásil pátranie po ľuďoch, ktorí boli na pochode, aby im pomohli bojovať proti Lívii. Hľadajú, ako oni uvádzajú, „poškodených“ ľudí a na Líviu chcú podať podla všetkého žalobu, za to, že ich uverejnila vo videu.

„Si v tom videu? Napíš nám správu, pre ďalšie právne kroky potrebujeme práve teba. Priateľky, priatelia, mali sme si užívať zaslúžený oddych po nádhernom PRIDE, ale keďže Lívia, ktorá so svojim tímom navštívila PRIDE Košice, nikdy nespí, píšeme tento príspevok.“ sa uvádza v správe košického Pridu.

Zaujímavé, ako vadí práve liberálom, ktorí sa extravagantne oblečú na tento pochod, kde sa majú prezentovať, že ich zrazu niekto natáča. Nevadí im však sa obliekať ako opačné pohlavie a pochodovať tak pred ľuďmi a malými deťmi?

Možno im však vadí, že keď sa ich začne niekto pýtať na dôležitejšie otázky, nevedia odpovedať.Lívia svojou reportážou ukázala, že veľa ľudí na tomto pochode nedokázalo ani povedať, prečo tam vlastne sú a LGBTI komunita sa okamžite začína brániť a chce podávať žalobu.

Žaloba LGBTI komunite nestačí, chcú cenzurovať video

Žaloba im nestačí a rozhodli sa Lívii vyhlásiť úplnú vojnu a burcujú ľudí, aby nahlasovali jej kanál a video. Rôzni Youtuberi na Slovensku, ktorých sledujú státisíce detí na svojich instagramoch prosia o nahlásenie tohto videa. Ide im o to, aby prišla o peniaze z reklám a úplne ju zničili. „Je dôležité, aby jej video bolo stiahnuté z Youtube, nakoľko z prehrávaní reklám má príjmy.“ píše PRIDE Košice.

Zdroj: infovojna.sk