Choď na obsah Choď na menu
 


Sieť hračkárstiev Dráčik nie je jediná firma, ktorá prezentuje svoj postoj k spoločenským problémom na verejnosti. Stáva sa už takmer normou, že si firma priloží k svojmu materiálu dúhu, dúhovú vlajočku, farby Ukrajiny, alebo sa nejakým grafickým prvkom prizná k sympatiám ku Green dealu, či priamo Eúrópskej únii. Nikto sa nad tým nepozastavuje. Ale ak firma vyjadrí nekonformný názor, začne sa hon na čarodejnice

 

Svoje krátke vyjadrenia zverejňuje Dráčik ako Banery.
Svoje krátke vyjadrenia zverejňuje Dráčik ako Banery.

 

 

Aktivisti sa radi zaštítia slovom demokracia, vôbec im však nevadí nemorálne, podlo a bez výčitiek svedomia zničiť firmu aj človeka len preto, že nezdieľa ich pohľad na svet. Podobne zareagovali aj na Dráčika, ktorý si dovolil na stránke svojho obchodu z času na čas, a treba povedať, že nenásilne a úplne oddelene, zverejniť pár slov, ktoré aktivisti zhodnotili ako neprijateľné. Spustili proti Dráčikovi kampaň, ktorá ho mala zničiť.

Písali sme o kampani, ktorú rozpútali nedávno aktivisti proti Dráčikovi –  na svojom webe napísali: “Áno, je to jeho firma. Ale je to správne? Je to morálne? Okrem toho, že budete ignorovať predajne a e-shop Dráčik, vieme spoločne spraviť ešte niečo. A to dať vedieť výrobcom hračiek (ponúknutý zoznam a kontakty), akého majú obchodného partnera a čo robí. Aby vedeli, s akými názormi sa prezentujú ich výrobky – hračky. Čo s tým ďalej urobia, je na nich.” V to istom článku sme predstavili aj protikampaň, na ktorú vyzvala svojich sledovateľov Darina Mosná (Život NS). “Kto z vás by mal chuť a čas, napíšte dodávateľom, že ste s DRÁČIKom spokojní,” napísala vtedy. Poslednou kvapkou pre liberálnu kaviareň bol asi tento text Dráčika, kde sa vyjadril k téme LGBTI. Jeho ďalšie texty nájdete tu a tu. Ten posledný vyšiel až po útoku liberálov a nám sa zdal veľmi optimistický.

Na sociálnych sieťach sa začal objavovať hashtag #bojkotujemdracik a kampaň pokračuje. Na výzvu položiť Dráčik za to, aké názory zverejňuje, zareagovala firma Lego. Na svojej oficiálnej facebookovej stránke pred uverejnila predvianočné video, ktoré však jeho sledovateľov neupútalo tak, ako to, že spoločnosť naďalej spolupracovala s hračkárstvom, informoval Startitup.

K výzve #bojkotujemdracik sa na Instagrame vyjadrila aj redaktorka denníka SME, blogerka a influencerka Veronika Rosputinská, ktorá pod svojim príspevkom napísala: „Po dezinformáciách o obrannej dohode s USA, o vojne na Ukrajine či o pandémii si tentoraz prevádzkovateľ stránky zobral na mušku LGBTQ+ komunitu,“ píše Rosputinská. Vraj nechce, aby jej peniaze končili vo vrecku človeka, ktorý je schopný tohto, píše, až má človek pocit, že to Dráčik pred Teplárňou strieľal. Akoby jej niečo bránilo u Dráčika nenakupovať.

Dráčik sa stal akýmsi lakmusovým papierikom toho, ako sa s vnútornými konfliktami dokáže naša spoločnosť vyrovnať. Zatiaľ to vyzerá, že sa len prilieva olej do ohňa. Kampaň proti hračkárstvu pokračuje a kaviareň vlastne dokazuje, že je ochotná kvôli iným názorom ísť do vojny. Dokazujú to vo svojej výzve: “… aby vedeli, s akými názormi sa prezentujú ich výrobky…” Kameňom úrazu sú teda názory. Obdobie boja proti názorom, lepšie povedané proti ich zverejňovaniu, sme tu už mali. A práve tí, ktorí na to obdobie svojou výzvou nadväzujú, ho nazývajú totalitou. 

Ale Dráčik sa nezľakol a jeho majiteľ naďalej verejne vyslovuje, čo si myslí. Mimochodom, podnikateľ nesmie mať občianske aktivity ani na pôde svojho vlastníctva? Alebo ako to vlastne je? Prinášame vám jeho nový text:

Čo sú zač a načo sú? A čo sme my?

“Ľudia, ktorí vám 2 roky vymývali mozog koronou, úplne tí istí vám teraz budú píliť uši s niečím iným. Hocičím. Niečo si nájdu, aby mohli ľudí šikanovať. O korone už ani nepípnu. Vagóny klamstiev, špiny a teraz, keď sa vie že to bol z drvivej väčšiny podvod, je hrobové ticho. Spôsob liečenia zvláštnej, vyšľachtenej choroby a opatrenia exponenciálne znásobili jej dopad a farmaceutické jedy dorazili spoločnosť. Denne sa prevalí hromada šokujúcich informácií. Viete o nich? Nie? Prečo? Vírus sa zrazu vyparil. Zostali len obrovské škody. Oni sú s tým úplne v pohode. Úloha splnená. Svedomie na bode mrazu.

Dva roky klamstiev, osočovania, nálepkovania, ponižovania a dehonestovania iných ľudí. Boli sme obmedzovaní, sekírovaní, ožobračovaní, terorizovaní, segregovaní. Poškodili zdravie všetkým, deťom zničili výučbu a vývoj, zamedzili pohybu, stretávaniu sa, seniorov nechali samých zomierať, pohreby bez účasti príbuzných, chorých nechali bez ošetrenia, operácií, liečenia. Z ľudí urobili pokusných králikov pre testovanie a aplikáciu farmaceutických jedov, čo malo a má za následok mnoho mŕtvych, postihnutých, neplodných, potratov, ochrnutých, s trvalým poškodením zdravia, poškodením a bolesťami orgánov a mnoho iného o čom ešte nevieme. Stálo nás to miliardy. Skúsme hádať. Prečo je všetko tak drahé? Jáj, ahá. Preto? Nielen preto. Vyhodené peniaze do kanála. Rapotali dookola to isté ako automat na propagandu. Umelá inteligencia, čiže žiadna. Nie len vláda, médiá ale aj trollovia z celého spektra spoločnosti. Prečo? Lebo peniaze, hlúposť, bezohľadnosť, egoizmus, zloba…

Teraz si našli iba inú palicu, aby ľudí mohli terorizovať. Táto bezcitná, hlúpa, nenásytná, parazitická svoloč ide tvrdiť, že háji niečie záujmy okrem svojich? Je tomu schopný ešte niekto uveriť? Je jedno či z hlúposti, lenivosti alebo ľahostajnosti. Ak áno, tak tomu už nieto pomoci.

Títo podvodníci sú užitoční hlupáci pre procesy na pozadí vedúce k likvidácií národa. Vojna, migrácia, choroby, hlad, chudoba, nepokoje… Oni sú z národa. Podľa ich pomeru ku svedomitým ľuďom, národ prežije alebo neprežije.

Čo my vlastne chceme? V čo veríme? A prečo nič nerobíme?”

Zdroj: hlavnespravy.sk