Choď na obsah Choď na menu
 


Základná škola Deanesfield v západnom Londýne učí deti vo veku 4-11 rokov. Keď skončili letné prázdniny, rodičia žiakov boli prekvapení, keď zistili, že toalety v škole sú teraz rodovo neutrálne. Niektorí rodičia sa sťažovali, že ich dcéry radšej znášali plný močový mechúr, než aby použili toalety, ktoré zdieľajú aj chlapci.

„Dievčatá sú nútené to zadržiavať, kým sa nedostanú domov, čo by mohlo poškodiť ich obličky. Dcéra mojej priateľky to zadržiava celý deň, pretože sa hanbí. Nie je to voči deťom fér, „povedal jeden rodič portálu MyLondon.

Situácia je sťažená chybným dizajnom kabínok, ktoré nemajú steny od podlahy k stropu. Vďaka tomu je močenie veľmi nepríjemné a rodičia skutočne tvrdia, že sa objavujú prípady, keď chlapci zhora sledujú dievčatá na toalete.

Denník Mail on Sunday píše, že situácia v Deanesfieldu nie je zďaleka ojedinelým prípadom. Základné i stredné školy vo Veľkej Británii sú nútené zástancami práv transgender (LGBTI), aby prešli na rodovo neutrálne toalety.

Stephanie Davies-Arai, z rodičovskej kampane Transgender Trend, povedala denníku, že niektorí aktivisti podfukom prinútili školy, aby vykonali zmenu tým, že nepravdivo vyhlásili, že je to vyžadované zákonmi o rovnosti.

Rodovo neutrálne toalety sú jedným zo spôsobov, ako zabezpečiť, aby sa transgender študenti cítili v školách viac akceptovaní. Niektorí rodičia však tieto zmeny odmietajú, pretože neveria, že ak sa osoba s mužským telom identifikuje ako dievča, malo by sa od ostatných dievčat požadovať, aby sa s takou osobou podelili o svoje intímne zážitky.

Zdroj: magazin1.sk