Choď na obsah Choď na menu
 


Ragby sa najnovšie stalo obeťou rodovej politickej korektnosti.

Rodové a hromadno-pohlavné šialenstvo úspešne napreduje naprieč Európou. Vo Francúzsku zasiahlo aj šport a to dokonca tie jeho odvetvia, v ktorých je fyzická sila a bojovnosť základom celej hry.

Najnovšie sa stalo obeťou rodovej politickej korektnosti ragby. Už to, že existujú ženské ragbyové mužstvá (alebo radšej ženstvá?), je témou na zamyslenie o úlohe žien v spoločnosti. Žena, symbol krásy, nehy a materstva, tlčúca sa so súperkami o koženú loptu, s tvárou vykrivenou agresívnymi emóciami, je zaiste to posledné, čo by si mohol kresťan predstavovať ako naplnený ideál ženskosti.

Každopádne aj v tomto sektore dochádza k ďalšiemu revolučnému pohybu, ktorý by mohol ženám pôsobiacim v ragby ukázať názorne, aký je skutočný rozdiel medzi ženskou a mužskou silou, agresivitou a sústredeným útočným úsilím. Tí, čo vyhodili bumerang revolúcie, ním zrejme dostanú (ako vždy) zozadu do hlavy. Francúzska ragbyová federácia totiž schválila nové doplnky v pravidlách, ktoré umožňujú, aby sa od budúcej sezóny v ženských mužstvách zúčastňovali zápasov muži, ktorí o sebe tvrdia, že sú ženami. Kto raz videl ragbyový zápas, ten nepotrebuje ďalšie vysvetlenia. Ten, kto tomuto športu holdoval, stačí amatérsky, ten sa už môže rovno uškŕňať.

Požiadavkou federácie bude len právne potvrdenie od hráča, že už má iné pohlavie a doklad o tom, že najmenej rok podstupoval hormonálnu „terapiu“. Verdikt federácie bol médiami interpretovaný ako dar LGBT komunitám ku Svetovému dňu boja proti homofóbii, transfóbii a bifóbii. Čiže ako niečo v podobe niekdajších „socialistických záväzkov“, ktoré prijímali továrne a inštitúcie pri výročiach Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie.

Toto rozhodnutie je v rozpore s rozhodnutím Svetovej ragbyovej federácie, ktorá v októbri 2020, prijala smernicu, ktorá v prezieravom tušení neblahých dopadov nemennej reality stvorenia (rozdiely medzi mužmi a ženami) zakazovala, aby sa muži po tzv. „zmene pohlavia“ zúčastňovali ragbyových zápasov v ženských mužstvách. Vedeli dobre, že pri skutočnom strete pohlaví, v tak brutálnom športe, nemajú ženy, hrajúce sa na ragby, voči zamaskovaným mužom šancu. Išlo však iba o odporúčanie, a tak nebolo pre Francúzov problémom ho obísť. Navyše, keď francúzska Komisia na predchádzanie diskriminácii a pre rovné príležitosti odporučila smernicu ignorovať.

Francúzska ministerka športu Roxana Maracineauová okamžite radostne privítala túto správu a ocenila FRF s dodaním, že nemožno akceptovať diskrimináciu ľudí na základe ich sexuálnej orientácie. Viceprezident FRF Serge Simon zase uviedol, že všetkým hráčom ragby by malo byť umožnené venovať sa svojej vášni, pri rešpektovaní všetkých ich práv. Prvá transrodová lastovička vo francúzskom ragby už je každopádne na svete: bývalý hráč-muž, ktorý o sebe teraz tvrdí, že je žena a volá sa po novom Alexia Cerenysová.

Všetkým ženám, holdujúcim tejto športovej „vášni“, teda treba už len zaželať mnoho plnohodnotných zážitkov pri hre proti týmto novým „ženám“. V prípade, že budú chcieť mať niekedy deti a nebude sa dariť, tak by sa mohli snáď dodatočne obrátiť na Roxanu Maracineauovú, aby im ministerstvo uhradilo nejaké terapie. Tržné rany, poškodenie orgánov, či iné fyzické zranenia liečia lekári, psychické traumy psychológovia a netoleranciu komisia. Nič zlé sa im teda nemôže stať.

Zdroj: christianitas.sk