Zhruba pred desiatimi rokmi sa na YouTube vo veľkom objavili osobné svedectvá ľudí, „prezentujúcich“ sa ako gayovia. Dnes si zadajte pojem „ex-gay“ a objavíte záplavu svedectiev tých, čo opustili homosexuálny životný štýl a nikdy sa už neobzreli späť.

Toto je však správa, o ktorej LGBT lobby nechce, aby niekto vedel, pretože rozbíja jej mýtus o tom, že ľudia sa „takými rodia“ a už sa nikdy nemôžu zmeniť. LGBT lobby teda investuje do prehovárania štátov, aby reparatívnu terapiu postavili mimo zákon.

Reparatívna terapia je dobrovoľné poradenstvo, ktoré napomáha minimalizovať alebo eliminovať neželanú príťažlivosť k osobe rovnakého pohlavia. V súčasnosti už deväť štátov zakázalo takúto terapiu pre neplnoleté osoby, čo znamená, že mládež, ktorá hľadá pomoc pri zbavovaní sa homosexuálnych túžob už ju v týchto štátoch nemôže hľadať u licencovaných terapeutov.

Poradcovia im však úder vracajú. V máji zaregistroval federálny súd šokujúce obvinenie od desiatok tisíc licencovaných terapeutov a ich klientov, ktorí hromadne obžalovali LGBT lobby z klamstva a uvádzania do omylu. V obvinení sa uvádza, že dezinformujú ľudí a jednoznačne im klamú v súvislosti s mýtom „takými sme sa narodili“ a v súvislosti s reparatívnou terapiou. Svetské médiá sa pritom pokojne o tieto klamstvá opierajú, oháňajúc sa falošnými údajmi, že reparatívna terapia sa uchyľuje k týraniu, zahanbovaniu a „šokovej terapii“, z čoho pochopiteľne nič nie je pravda.

Priekopník reparatívnej terapie Dr. Joseph Nicolosi pomohol mnohým mužom opäť získať ich heterosexuálnu orientáciu. Okrem iného povedal:

„Homosexualita nie je o sexe. Je o tom, ako človek vníma seba samého, o jeho vzťahoch – ako ich vytvára a formuje, o jeho osobnej identite, osobnom imidži, o pocite studu, o schopnosti zachovať si intimitu. K homosexuálnemu správaniu sa človeka vždy doženie vnútorný pocit prázdnoty.“

Dr. Nicolosi zomrel v roku 2017 počas práce na projekte, ktorým vyvracia tézu, že reparatívna terapia je škodlivá. Spolu s Dr. Carolyn Pelaovou v roku 2016 prezentoval výsledky pokračujúcej štúdie, ktorá na rozdiel od tvrdenia gay aktivistov dokazuje, že konverzná terapia skutočne znižuje stres a prispieva tak ku klientovmu celkovému emocionálnemu a fyzickému blahu. Dr. Nicolosi túto štúdiu rekapituluje slovami:

„Predbežné výsledky z údajov, zhromažďovaných počas obdobia 12 mesiacov naznačujú štatisticky významnú redukciu úzkosti a strachu, zlepšenie zdravia, významný posun smerom k heterosexuálnej identite, významný rozvoj heterosexuálneho zmýšľania a túžby, ktorý doprevádza značný pokles homosexuálneho zmýšľania a túžby.“   
 

Zdroj: lifenews.sk