Choď na obsah Choď na menu
 


Bratislava 8. november 2023

 

Podobne ako mnohé iné módne časopisy, aj časopis Glamour sa priklonil k radikálnej transrodovej agende a za “ženu” roka si opäť vybral biologického muža. Informuje The Western Journal

Magazín vlastnený spoločnosťou Condé Nast v stredu debutoval so svojimi siedmimi ocenenými “Ženami roka 2023”, ale jedna z nich nie je pôvodne žena.

Glamour vo svojom vyhlásení vymenoval sedem žien vrátane hip-hopovej umelkyne Mary J. Bligeovej a päť herečiek vrátane Brooke Shieldsovej, Quinte Brunsonovej, Americe Ferrerovej, Millie Bobby Brownve a Selmy Blairovej.

V skupine ocenených žien roka 2023 sa však nachádzala ešte jedna laureátka. Časopis vybral aj transrodovú modelku Geenu Rocero z Filipín, aktivistku a dlhoročnú drag queen, ktorá sa narodila ako muž, informoval Breitbart News.

Musíme sa pýtať, či Shieldsovú, Millie Bobby Brownovú, Mary J. Bligeovú a ďalšie nominované vôbec nerozčuľuje, že si Glamour myslí, že modelka narodená ako muž je v rovnakej kategórii ako tieto schopné ženy?

Takisto to vyzerá, že Glamour teraz oslavuje prípravu detí pre nebezpečné a radikálne trans hnutie. Podľa Rocerovho vlastného priznania ho ako mladého tínedžera pripravovala “drag matka” v jeho rodnej krajine na to, aby sa stal oceňovanou drag queen.

Podľa životopisu napísaného pre stránky ocenených časopisu Glamour drag umelkyňa Tigerlily Garcia Temporosa, ktorú časopis označil za “mentorku a komunitnú matku”, povedala, že cítila, že Rocero bude “vychádzajúcou hviezdou”, keď mal model len 15 rokov.

“V 15 rokoch  získala najvyššie tituly v národnej súťaži,” nadchýna sa “matka” drag queen. “Bola som taká hrdá a šťastná. Veľa dobrých transrodových súťažiacich chcelo, aby som ich viedla, v tom čase, keď Geena vystupovala ako sľubná hviezda.”

V článku sa uvádza, že Filipínci akceptujú vystúpenia transsexuálov viac ako v USA a že sú vystúpenia v tamojšom svete zábavy viac rozšírené ako inde. Avšak fascinácia a zábava nad vystúpeniami transsexuálov na Filipínach sa nemusí rovnať spoločenskému prijatiu alebo dokonca právnemu postaveniu transrodových osôb.

Rocero sa presťahoval do USA po víťazstve v súťaži “Miss Gay Universe” v roku 2000 a po príchode do Spojených štátov začal kariéru modelky, pričom skrýval, že je v skutočnosti muž. V nasledujúcich rokoch Rocero údajne použil svoje príjmy z modelingu na dokončenie operácie na zmenu pohlavia a nakoniec sa priznal a oznámil, že sa narodil ako muž.

“Rocero túži po tvorbe, ktorá povzbudzuje mladých trans ľudí uprostred súčasných vĺn reštriktívnej legislatívy v Spojených štátoch a na Filipínach, ktorí stále nemajú právne uznanie pre trans ľudí,” vysvetľuje životopis Glamour.

Slávnostný ceremoniál “Ženy roka 2023” časopisu Glamour  sa má uskutočniť v utorok  7. novembra a moderovať ho budú Ubah Hassan a Brynn Whitfield zo šou “Skutočné manželky z New Yorku”.

Propagácia transrodovosti však nie je pre Glamour ničím novým. Pre spoločnosť, ktorej údajne ide o posilnenie postavenia žien, časopis aj v minulosti vyberal transsexuálov na ocenenie “Ženy roka”. V roku 2021 časopis ocenil transrodovú modelku a aktivistku mužského pohlavia Munroe Berdorf ako “vplyvnú osobnosť, ktorá mení pravidlá hry”. Samozrejme, tieto časopisy a elitné organizácie už roky presadzujú transrodovú agendu.

 

Zdroj: hlavnespravy.sk