Choď na obsah Choď na menu
 


Manchesterskí podnikatelia 51 ročný Barrie Drewitt-Barlow (51) a bývalý manžel 56 ročný Tony sa zapísali do histórie v roku 1999 ako prvý homosexuálny pár v Európe, ktorý mal dieťa prostredníctvom náhradného materstva. Dvojica sa teraz opäť zapíše do histórie, keďže Barrie, jeho nový snúbenec 28 ročný Scott Hutchinson a Tony sa stanú “rodičmi” trojičiek. Trojica mužov mieni požadovať, aby boli v rodnom liste trojčiat zapísaní všetci traja ako rodičia.

 

Všetci traja muži poskytli spermie na procedúru umelého oplodnenia IVF a vyhlásili, že by chceli vidieť svoje mená na rodných listoch trojčiat. Pripravujú sa na ďalšiu súdnu bitku, aby boli všetky tri mená zahrnuté ako rodičia.

Barrie a Tony minuli viac ako milión libier na liečbu neplodnosti a náhradné materstvo a v Amerike následne matke vložili do maternice tri embryá (tzv. embryotransfer, pozn. red.). Trojčatá by sa mali narodiť v Spojenom kráľovstve budúci rok.

“Je to ten najúžasnejší pocit. Sme nadšení. Rodina je všetko,“ povedal Barrie pre noviny The Sunday Times.

„Som z tohto tehotenstva rovnako nadšený ako z prvého. Nikdy som si nemyslel, že sa znova vydám touto cestou, ale som tak zamilovaný do Scotta a tak som si užil, že mám [dcéru] Valentínu, že keď Scott povedal, že by to rád urobil znova, skočil som po šanci. A sme tu, opäť tehotní. Milujem to,“ povedal Barrie a dodal: „Vnímame sa jednoducho ako rodina. Takí sme a milujeme, aký je náš život a bublinu, ktorú sme vytvorili, aby boli naše deti v bezpečí a šťastné.“

V roku 1999 sa Barrie a Tony zapísali do histórie tým, že sa stali prvým homosexuálnym párom, ktorý bol v rodnom liste ich dvojčiat uvedený namiesto obvyklých „matka“ a „otec“. „rodič jeden“ a „rodič dva“.  Po prelomovej súdnej bitke dosiahli zapísanie svojich mien do rodného listu. Rodina má už šesť detí.

Dvojičky Saffron a Aspen boli splodené pomocou spermií Barrieho a Tonyho a darcovského vajíčka z USA v roku 1999. Orlando, ich ďalšie dieťa, sa narodil v roku 2003. Desaťročné dvojčatá Jasper a Dallas sa narodili v roku 2010.

Potom ako sa Barrie zamiloval do Scotta Hutchinsona, ktorý bol vtedy priateľom jeho dcéry Saffron, pár sa rozviedol. Barrieho a Scottova dcéra Valentína sa narodila v roku 2020.

Berrie je z nového vzťahu ešte stále nadšený.

„Náš domov je šťastný a milujúci. Tony dal môjmu vzťahu so Scottom požehnanie. Stále sme si navzájom najlepší priatelia. So Scottom sú veci skvelé. Sme veľmi zamilovaní. Nevedel by som si predstaviť život bez neho.” uviedol šťastný “rodič 1″ Berrie a dodal: I keď Tony a ja už netvoríme pár, obaja tu chceme byť pre naše deti.”

Zároveň oznámil, že chcú na rodnom liste uviesť ich všetkých troch ako rodičov: budeme mať tri deti, chceme mať [v rodnom liste napísané] rodič jeden, rodič ​​dva a rodič tri a [preto] znova napadneme zákon,” dodal Barrie.

Právnička Vandana Chitrdaová, vedúca oddelenia pre rodinu v RIAA Barker Gillette, pre Daily Mail uviedla, že zákon upravujúci náhradné materstvo sa reviduje.

“Barrie, Tony a Scott by sa mali snažiť o zmenu zákona, aby bolo možné vydať rodičovský príkaz v prospech všetkých troch.”

V súčasnosti umožňuje maximálne dvom žiadateľom, pričom jeden musí poskytnúť gaméty (genetický materiál) použitý na vytvorenie embrya.

Ak by Barry, Tony a teraz aj Scott dokázali už po druhýkrát zmeniť zákon, bol by neuveriteľný úspech a fantastické dedičstvo pre komunitu LGBTQA+,“ povedala Chitrdaová pre noviny Daily Mail.

 

V súčasnosti majú Barrie a Tony majetok v hodnote 100 miliónov libier, hlavne z bitcoínových investícií a lekárskeho výskumu.

Rodina plánuje svoje prichádzajúce deti osláviť „superextravagantnými“ Vianocami so všetkými členmi.

Zaujímavé je, že všetci žijú ešte spolu pod jednou strechou, aj napriek tomu, že sa „ocko“ Barrie rozišiel s manželom Tonym a zasnúbil sa so Scottom ešte v auguste 2020. Rodina obýva  sídlo s 10 spálňami za 6 miliónov libier.

Barrie a snúbenec Scott bývajú v jednom krídle vily a Tony a jeho nový partner Brent bývajú v inej časti.

Šťastná rodinná idylka nevyhovuje vždy dcére Saffron, keďže Scott bol predtým jej priateľ a opustil ju práve kvôli jej otcovi.  V rozhovore pre The Sun sa Saffron sťažovala, že: „Scott neustále hovorí o ich vzťahu. Raz mi hovoril, že mali sex v aute, a ja som musela povedať: OK, naozaj nechcem vedieť o tvojom sexuálnom živote s mojím otcom.”

Dodala, že väčšinou jej neprekáža, že sa bozkávajú, ale „robia to kdekoľvek a pred kýmkoľvek“.

„Nechápte ma zle, občas to vidím a chce sa mi zvracať, ale nezostanem stáť len tak v kuchyni a pozerať sa. Idem preč,“ dodala na záver.

Treba dodať, že po prečítaní týchto správ prišlo na zvracanie nielen Saffron, ale určite aj niektorým z čitateľov.

Andrea Lopatková

Zdroj: https://www.hlavnespravy.sk/ako-zo-zleho-sna-traja-gayovia-zijuci-pod-jednou-strechou-cakaju-trojicky-od-nahradnej-matky-a-na-rodny-list-chcu-uviest-troch-rodicov/2795482