Choď na obsah Choď na menu
 


Slovensko 17. mája 2016

Aj vaše malé dievčatko zbožňuje kráľovnú Elsu z rozprávky Ľadové kráľovstvo (Frozen)? Táto rozprávková postava z dielne Disney, ktorú si obľúbili milióny detských diváčok na celom svete, by mala byť v druhej časti lesbičkou. LGBTI lobby totiž tlačí na produkciu, aby sa tak stalo, píše portál Citizengo.org.

Portál preto v petícií s názvom “Disney: Kráľovná Elsa nie je lesbička” žiada, aby zástupcovia spoločnosti Disney neustúpili tlakom LGBTI skupín, a aby kráľovná Elsa reprezentovala prorodinné hodnoty.

Zástancovia LGBTI si zvolili na presadenie svojej agendy rozprávku Ľadové kráľovstvo, pretože sú presvedčení, že kráľovná Elsa je lesba. Preto žiadajú, aby v ďalšej časti dostala svoju partnerku. Kampaň na sociálnej sieti, ktorá používa hashtag #GiveElsaAGirlfriend (dajte Else priateľku), sa stala virálnou (tzn. že sa rýchlo šíri na sociálnych sieťach samotnými príjemcami správy pozn. red.). Túto požiadavku považuje za oprávnenú aj GLAAD, americká homosexuálna lobby, ktorá silne kritizuje spoločnosť Disney za to, že v roku 2015, vo svojich filmoch nevykreslila žiadnu LGBT osobu. Liberálne médiá pritakávajú, že aj lesby by mali mať “svoju princeznú”, píše portál.

Pokračovanie rozprávky je naplánované na rok 2018. Preto petícia navrhuje, aby sa kráľovná Elsa zaľúbila do princa a tým rozprávka deťom zobrazila pevné rodinné hodnoty a predstavila prirodzenú rodinu ako vzor.

„Rozprávka Ľadové kráľovstvo patrí medzi najlepšie zarábajúce animované filmy všetkých čias. Jej vplyv zasahuje do sŕdc a myslí detí. Dievčatá po celom svete snívajú o dni, kedy sa vydajú za krásneho princa a túžia byť ako ich obľúbené Disney princezné,“ uvádza Citizengo.org.

„Kráľovná Elsa môže, samozrejme, zostať slobodná, či mať dokonca iné povolanie… podstatné je, že nechceme, aby bola kráľovná, s ktorou sa stotožňujú milióny detí na celom svete, vykreslená v lesbickom vzťahu…“ žiada na záver petícia.

Viac informácií nájdete na Citizengo.org, kde zároveň máte možnosť petíciu podpísať.

Zdroj: hlavnespravy.sk