Choď na obsah Choď na menu
 


Trh s deťmi v Nórsku kontrolujú súkromne britské spoločnosti

2. novembra 2014 opublikovali centrálne nórske noviny "Aftenposten" článok "Miliardy na deťoch". Tento článok vysvetľuje, že celý obchod s deťmi v Nórsku je súkromný. Hlavnými "aktérmi" tohto biznisu sú vlastníci súkromných neziskových inštitúcií (väzenia, náhradných rodín, všetkých druhov inštitúcií pre odobraté deti, vrátane súkromných psychiatrických kliník). Je to 7 najväčších súkromných vlastníkov v systéme Barnevarnu. Najprv "Barnevarn" vlastnila švédska spoločnosť Frösunda group, ktorej vlastníkom bola veľká britská investičná spoločnosť. V septembri 2014 "Barnevarn" zmenil majiteľa. Teraz je prakticky celý systém obchodovania s deťmi v Nórsku pod kontrolou britského fondu Argan Capital.

Takže tí, ktorí ťažia z biznisu s deťmi v Nórsku, sú nielen Nóri, ale aj Švédi a Briti. Všetci majú miliardové zisky, ktoré im zabezpečuje pohyb 52 000 nevinných detí vytrhnutých zo svojich rodín na nórskom trhu.

Každým rokom je v Nórsku 12.000-13.000 detí ukradnutých z rodín mimoriadne pirátskym spôsobom: deti sa nevracajú z materskej škôlky, zo školy, z prechádzky, z obchodu – jednoducho ich kradnú za odmenu sľúbenú vlastníkom "Barnevarnu".

Zdroj:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Syv-private-aktorer-har-tjent-550-millioner-pa-barnevern-7769555.html