Choď na obsah Choď na menu
 


Šesť hodín po pôrode sociálka kruto berie matke dieťa

 

Zúfalstvo a bezmocnosť! Tak by sa dali opísať pocity 36-ročnej Britky. Sociálni pracovníci jej totiž zobrali dieťa len pár hodín po pôrode, sotva ho stihla nadojčiť. Matke odobrali totiž len šesťhodinové dieťa. Celá situácia je zachytená na videu, ktoré zverejnil britský denník Daily Mail, informoval portál tn.cz.

Na videu je vidieť, ako sociálni pracovníci v sprievode policajtov konajú chladne a veľmi kruto. "Budeme ho musieť vziať. Áno? Nechcem, aby sme museli použiť násilie," hovorí sociálna pracovníčka.

Lenže matka samozrejme svoje dieťa chráni, tlačí ho k svojmu telu. "Oni jednoducho prišli a vzali nám bábätko. Správali sa ako by to bol kus handru," uviedol šokovaný 41-ročný otec. Keď sociálna pracovníčka nakoniec dieťatko matke zoberie, tá okamžite začala hystericky plakať a kričať: "Nie!"

Sociálka tvrdí, že obaja partneri majú nestabilný vzťah. Matka dieťaťa, ktoré nazývajú "Baby J", vraj nie je duševne v poriadku a nie je schopná sa o dieťa postarať. Rodičia naopak tvrdia, že ich vzťah je pevný, pretože sú manželia už 13 rokov. Občas len majú menšie hádky. Otec dieťatka hovorí, že s výchovou detí nemajú žiadny problém a nikdy by žiadnemu neublížili.

Bezcitné správanie sociálnych pracovníkov sa objavilo na internete, všetko totiž natáčal otec dieťaťa. Ten kvôli tomu môže mať problémy a dokonca môže ísť do väzenia. Sociálke sa totiž prirodzene nepáči, že je terčom ostrej kritiky. Súd prvého stupňa však v piatok popoludní odmietol zákaz vysielania videa s tým, že verejnosť má právo všetko vidieť, aby sa mohlo diskutovať o práci sociálnych pracovníkov.

Zdroj:

http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/neuveritelna-krutost-podivejte-se-jak-socialka-sebrala-matce-dite-sest-hodin-po-porodu-video.html