Choď na obsah Choď na menu
 


Dominika (5) odobrali matke nezákonne, potvrdil súd

 

KOŠICE - Matka s dieťaťom bez domova sa uchýlila v centre, ktoré má rodinám pomáhať, no práve toto miesto puto matky a syna rozdelilo. Keď prišla Erika Vasiľová po syna do škôlky, oznámili jej, že Dominika si odniesla sociálka. Vraj ju udala spolubývajúca , s ktorou mala konflikty. Tvrdila, že svojho malého Dominika bije. Nešťastná matka sa však nevzdala a tu je výsledok jej trápenia.

 

Dieťa je opäť so svojou matkou

Prípad Eriky Vasiľovej a jej syna Dominika šokoval celé Slovensko. Päťročné dieťa odobrali matke, ktorá ho mala vyfackať a za trest nechala za dverami, keď ju nepočúvalo. Iniciátorom rozdelenia bolo paradoxne Centrum pre obnovu rodiny.

"Ako sme sa už vyjadrili v minulosti, máme podozrenie, že sa jedná o kupčenie s deťmi," povedala Eva Zummerová z Asociácie prijímateľov sociálnych služieb.

Zummerová: Dorka sa chcela pomstiť

Súd rozhodol o odňatí Dominika expresne rýchlo a zveril Centru. Odtiaľ ho zas expresne rýchlo odsťahovali mimo Košíc. Matka ho tak nemohla vidieť. "Celé správanie Dorky je vlastne pomstou pani Vasiľovej za to, že tento prípad medializovala," dopĺňa Zummerová. 

93 preplakaných nocí trval boj medzi úradmi a neziskovkou o malého Dominika. No sen sa stáva skutočnosťou. Dieťa je opäť so svojou matkou. "Trpela som ja i môj syn," hovorí pani Erika. 

Po malého si išla so súdnym rozhodnutím, v ktorom sa píše jasne: O Dominika sa bude starať matka a nie niekto cudzí. "Súdne rozhodnutie, ktoré bolo vydané, potvrdilo, že dieťa bolo odobrané na základe nezákonných podmienok," vraví Zummerová.

Pani Erika prežíva rovnakú radosť ako pri narodení malého Dominika. Všetkým mamičkám, ktoré sú v podobnej situácii, odporúča: Nebáť sa a veriť. "Budeme tlačiť, aby bol prípad prešetrený a aby zodpovední niesli zodpovednosť za celý tento prípad," uzatvára Zummerová. 

Zdroj:http://udalosti.noviny.sk/z-domova/04-09-2013/dominika-5-odobrali-matke-nezakonne.html