Choď na obsah Choď na menu
 


Ďalšia Ruska s dieťaťom utiekla z Fínska kvôli stíhaniu zo strany juvenilnej justície

 

Nedávno občianka Ruska Galina Malinová povedala, že bola nútená utiecť z Helsínk do Ruska spolu s 9 ročným synom Michaelom, občanom Ruska, potom, čo spolu s manželom dostali od fínskej vlády oznámenie, že boli zbavení rodičovských práv.

Galina žije vo Fínsku už 15 rokov. Spoločne so svojím manželom, Fínom, sa stali obeťou represie zo strany fínskych sociálnych služieb. Dôvodom vraj bola zmienka chlapca, že ho pred niekoľkými rokmi matka "udrela". Na tomto základe rozhodli o odobratí chlapca rodine a poštou im poslali oznámenie o zbavení rodičovských práv a vyžadovali výsluch dieťaťa fínskymi orgánmi. Teraz sa Galina nachádza neďaleko Moskvy a žiada ruské orgány o pomoc, pretože ona aj jej syn majú občianstvo Ruskej federácie.

Komentár ochrancu ľudských práv, Johana Beckmana: "Bohužiaľ, je to typický prípad. Je to spôsobené tým, že fínske orgány majú oficiálne odporúčania prenasledovať práve ruské rodiny, pretože v odporúčaní fínskeho Ministerstva zdravotníctva sa tvrdí, že ruskí rodičia pravidelne bijú svoje deti a že v Rusku je to údajne normálne. Na tomto základe majú fínske orgány právo podozrievať ruskú matku z krutého týrania dieťaťa. Preto poslali Galine oznámenie o odobratí rodičovských práv a začali totálne psychologický teror voči tejto rodine."

Zdroj:

http://ruskline.ru/news_rl/2014/10/03/ocherednaya_russkaya_mama_sbezhala_iz_finlyandii_s_rebenkom_ot_presledovaniya_finskih_vlastej/