Choď na obsah Choď na menu
 


Rodiny z Veľkej Británie utekajú do Írska, pretože sociálny pracovníci neustále využívajú falošné obvinenia a nejasnú definície zneužívania, aby násilne odobrali deti ich rodičom a dávali ich na adopciu. Informáciu zverejnila Russia Today na základe stretnutí s niektorými rodinami.
Veľká Británia je jednou z dvoch európskych krajín, v ktorej dochádza k tzv. násilnému odobratiu, čiže odobratiu bez súhlasu biologických rodičov dieťaťa. Napriek medzinárodným nariadeniam Veľká Británia toto opatrenie nazýva mimoriadnym.

Podľa Russia Today k násilnému odobratiu už došlo v prípade viac ako dvoch tisíc detí. Poslanec John Hemmig v minulom roku pre dokumentárny kanál RTD uviedol, že každý rok je bez súhlasu rodičov umiestnených do starostlivosti miestnych orgánov až 11.000 detí.Podľa slov poslanca sociálni pracovníci dostávajú od svojich nadriadených pokyny, aby odporučili súdu dieťa odobrať – a to aj v prípade možnej starostlivosti kompetentných členov rodiny.

Edward Timpson, minister zaoberajúci sa problematikou rodín a detí, hrdo oznámil, že od roku 2011 došlo k nárastu odobratí o 63 percent. Poslanec tvrdí, že deti sú z rodín vyňaté, len preto aby splnili vládny cieľ.

Boj o deti

Russia Today pripomína, že pre rodičov je po záverečnom verdikte súdu veľmi ťažké, aby im deti vrátili, pretože odvolací systém krajiny nie je nastavený tak, aby mohli dosiahnuť zmenu.

Existujú tiež prípady, kedy rodičia prišli na základe komplikácií mentálneho vývoja o svoje deti hneď po pôrode. Nariadenie o ich odobratí bolo vydané ešte pre narodením dieťaťa.

Práve vďaka obmedzeným nástrojom na boj proti britskému sociálnemu systému sa mnohé rodiny rozhodli utiecť do Írska či iných krajín, aby neprišli o svoje deti.

Dokument o násilnom odobratí detí bol odvysielaný na RT a RTD 23. marca. Poukazuje na príbehy niekoľkých britských rodín, ktorým boli násilne odobraté deti a teraz bojujú o ich návrat.

Zdroj: hlavnespravy.sk